Εργαζόμενοι Δ. Αγ. Αναργύρων Καματερού: Να αποσυρθεί το θέμα για τη συγκρότηση αναπτυξιακού οργανισμού

«Με fast track διαδικασίες και χωρίς καμία ενημέρωση του Σωματείου Εργαζομένων προωθείται από τη δημοτική αρχή η συγκρότηση Αναπτυξιακού Οργανισμού με την επωνυμία «restart»,  υλοποιώντας τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης της ΝΔ με τον ν. 4674/2020,  βαδίζοντας στην ρότα των ρυθμίσεων προηγούμενων κυβερνήσεων, του Καποδίστρια, του Καλλικράτη και του Κλεισθένη.», επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων.

Και συνεχίζει:  «Κρύβοντας το αμαρτωλό και σάπιο καθεστώς των δημοτικών επιχειρήσεων, φτιάχνουν τώρα μια νέα «σύγχρονη» Ανώνυμη Εταιρεία, ένα ευέλικτο εργαλείο προώθησης της πολιτικής τους που στον πυρήνα της έχει την ανταποδοτικότητα, τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, την εκχώρηση τομέων στους ιδιώτες. Στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιούνται «χρηματοδοτικά εργαλεία» και υποδομές, θα συγκεντρώνονται πόροι του  ΕΣΠΑ & του ΠΔΕ, θα διατίθεται η δουλειά και η επιστημονική γνώση εργαζομένων στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στο προτεινόμενο καταστατικό του οργανισμού σχετικά για το εύρος των δραστηριοτήτων του, που στην πράξη αγγίζουν σχεδόν το σύνολο των δραστηριοτήτων των υπηρεσιών του Δήμου, ακόμα και ευαίσθητους τομείς όπως αυτός της Υγείας. 

Δημιουργείται μια επιχείρηση με αποσπασμένους μόνιμους υπαλλήλους και με προσωπικό, που δεν θα εντάσσεται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, θέλοντας να έχουν έναν ευέλικτο μηχανισμό προώθησης της πολιτικής τους, παρακάμπτοντας τις υπηρεσίες του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο.  

Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε εξοπλισμό και στήριξη των υπηρεσιών των ΟΤΑ, προχωρά σε ιδιωτικοποιήσεις. Παρά τις τεράστιες καταστροφές που έχουμε κάθε χρόνο σε υποδομές, τις μεγάλες ανάγκες για ολοκληρωμένα και σύγχρονα έργα υποδομών, έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, έργα που υπηρετούν τις λαϊκές κοινωνικές ανάγκες, παρά την τεράστια υποστελέχωση και την πολυπλοκότητα των αρμοδιοτήτων, όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις συνεχίζουν να μην λύνουν αυτά τα προβλήματα. Αντίθετα, αντιμετωπίζουν τις υπηρεσίες των Δήμων ως εργαλείο στήριξης της κερδοφορίας των ιδιωτών και αποθετήριο ευθυνών, αστικών και ποινικών, για τους υπαλλήλους. 

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να αποσυρθεί το θέμα για τη συγκρότηση αναπτυξιακού οργανισμού, όπως τονίσαμε και στην παρέμβαση μας στον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Καλούμε τους συναδέλφους στις 5:30 μ.μ. στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (παλιό Δημαρχείο).

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ενίσχυση των υπηρεσιών  των Δήμων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ- ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]