Εργαζόμενοι Aθήνας: Υποσχέσεις από Καμίνη να μη δοθεί λίστα όσο διαρκεί η πρωτοβουλία του

Συνεχίζουν τις καταλήψεις τους στο δημαρχείο Αθηναίων αλλά και σε όλα τα δημοτικά κτήρια οι εργαζόμενοι στο δήμο και αύριο Τρίτη (εξαιρούνται παιδικοί σταθμοί, Ίδρυμα Αστέγων, κοιμητήρια). Στις 11 το πρωί πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αθήνας (στη Λιοσίων) και πορεία, μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων 20 ετών. Χιλιάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Κεντρικό Δημαρχείο (Λιοσίων 22) και πραγματοποίησαν μια μεγαλειώδη πορεία – τόσο μηχανοκίνητη όσο και πεζή – προς το Παλαιό Δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά όπου εκπρόσωποι των Σωματείων του Δήμου συναντήθηκαν με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Ο δήμαρχος δέχθηκε ότι ο νόμος που ψηφίσθηκε είναι άδικος για τους εργαζόμενους από την άλλη υπερασπίστηκε την αρχή της νομιμότητας και αρνήθηκε να υπογράψει «εντέλεσθε».

1) Δέχτηκε όμως να πάρει πρωτοβουλία μαζί με τους δημάρχους των μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδος (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα και Πειραιά) στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης που δεν θα οδηγήσει τους υπαλλήλους Αορίστου Χρόνου στην απόλυση.

2) Δεσμεύτηκε επιπλέον ότι θα εκδώσει το συντομότερο ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους και το δίκαιο αίτημά τους.

3) Δεσμεύτηκε ότι όσο διάστημα είναι υπό κατάληψη το δημαρχείο και σε εξέλιξη η πρωτοβουλία των δημάρχων δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση για να δοθούν οι λίστες ή να λήξη η κατάληψη.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!