Εργαζόμενοι «Βοήθεια στο Σπίτι»: Κοινή απόφαση με ΚΕΔΕ για απεργία

  • Απο stergios
  • 6 Μαρτίου 2018 - 08:00
  • Comments Off

Σε κοινή συμφωνία για προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας στις 29/3/2018 και κλείσιμο των δομών όλης της χώρας ήρθε το Πανελλήνιο Συντονιστικό των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για «εμπαιγμό και κοροϊδία» όσον αφορά την λύση στο εργασιακό τους μέλλον.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωσή τους:

Συνάδελφοι, ο εμπαιγμός και η κοροιδία των τριών τελευταίων χρόνων από τη Κυβέρνηση προς τους εργαζόμενους του ΒΣΣ για την εξεύρεση μόνιμης λύσης του εργασιακού μας καλά κρατεί και κορυφώνεται …

Συγκεκριμένα : Παρά την αποστολή αιτήματος και συνεχών οχλήσεων επί ένα μήνα για συνάντηση μαζί τους λόγο σοβαρών θεμάτων που υφίστανται ( 15ετή εργασιακή ομηρία), αλλά και άλλων που έχουν προκύψει όπως : καθυστέρηση προγραμματικής σύμβασης του ΒΣΣ, καθυστέρηση της ροής της χρηματοδότησης με αντίκτυπο την πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής μισθοδοσίας των εργαζομένων, μη καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους οικογενειακούς βοηθούς από τους φορείς υλοποίησης κ.α ουδεμία απάντηση λάβαμε.

Χθες 22/2/2018 δεκαπέντε εκπρόσωποι σωματείων βρεθήκαμε στα αρμόδια υπουργεία (Εσωτερικών και Εργασίας) επιδιώκοντας να δούμε τους υπουργούς κ. Σκουρλέτη και κ. Φωτίου. Παρότι και οι δύο υπουργοί ήταν παρόντες απαξίωσαν και αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν συνάντηση μαζί μας. Ωστόσο η κ. Φωτίου δεσμεύτηκε για συνάντηση την επόμενη μέρα 23/2/2018 και ώρα 12:30 μ.μ η οποία δεν έγινε. Οι εκπρόσωποι των σωματείων αν και περιμέναμε τη κ. Φωτίου με αρκετή καθυστέρηση, έκπληκτοι εισπράξαμε την κατηγορηματική και επιθετική συμπεριφορά της δείχνοντας ως μοναδικό υπεύθυνο τον υπουργό εσωτερικών κ. Σκουρλέτη ο οποίος και τη δεύτερη μέρα απαξίωσε την παρουσία μας !!!

Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε έκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ Πατούλη παρουσία και του Αντιπροέδρου κοινωνικής Πολιτικής κ. Δανιηλίδη όπου ήρθαμε σε κοινή συμφωνία για προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας στις 29/3/2018 και κλείσιμο των δομών όλης της χώρας. Στο μεσοδιάστημα θα γίνουν δράσεις για τις οποίες θα ενημερωθείτε από τις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων που θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΕΔΕ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!