Εργαζόμενοι «Βοήθεια στο Σπίτι» -Χαρίτσης: Σύντομα υπό καθεστώς σταθερής εργασίας

  • Απο stergios
  • 15 Σεπτεμβρίου 2018 - 12:50
  • Comments Off

Άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η άρση χρόνιων αδικιών, με την αποκατάσταση του πραγματικού χαρακτήρα της απασχόλησης συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων, όπως, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τονίζει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, καταλήγοντας ότι «πρόθεσή μας είναι το προσωπικό τέτοιων κρίσιμων για την κοινωνία υπηρεσιών, να απασχολείται σύντομα υπό καθεστώς πλήρους και σταθερής εργασίας».

Αναλυτικότερα το σχετικό απόσπασμα :

Μια τελευταία ερώτηση με αφορμή τις εξελίξεις στα εργασιακά: Είναι στις άμεσες επιδιώξεις της κυβέρνησης η κατοχύρωση μίας συλλογικής σύμβασης εργασίας σε Δημόσιο και Αυτοδιοίκηση, που θα βάζει τέλος σε κάθε είδους ελαστική μορφή απασχόλησης;

Η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει συγκεκριμένα δείγματα γραφής  προς την κατεύθυνση της προστασίας της σταθερής εργασίας. Στον ιδιωτικό τομέα, το Υπουργείο Εργασίας αποκαθιστά στην πράξη τις αρχές της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης.

Στον δημόσιο τομέα, η ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων όχι μόνο είναι στις επιδιώξεις μας, αλλά έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα. Στο Υπουργείο Εσωτερικών προχωρήσαμε, ύστερα από πολλά χρόνια, στη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας με τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων και στους δύο βαθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ ολοκληρώνουμε τον μεγάλο διαγωνισμό για την πρόσληψη 8.500 εργαζόμενων μόνιμης, πλήρους και σταθερής απασχόλησης στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Δόθηκε έτσι οριστικό τέλος στην ομηρία και την αέναη ανακύκλωση χιλιάδων συμβασιούχων, ενώ διασφαλίζεται πλήρως ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών αυτών. Άμεση προτεραιότητά μας, επίσης, είναι η άρση χρόνιων αδικιών, με την αποκατάσταση του πραγματικού χαρακτήρα της απασχόλησης συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων, όπως, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Πρόθεσή μας είναι το προσωπικό τέτοιων κρίσιμων για την κοινωνία υπηρεσιών, να απασχολείται σύντομα υπό καθεστώς πλήρους και σταθερής εργασίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!