Εργαζομένοι ΟΤΑ Ν. Θεσ/νίκης: «Τσεκούρι» στο ΒΑΕ -Στον«αέρα» οι ΙΔΟΧ

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία στις 12 Ιανουαρίου, απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης, στους εργαζομένους των δήμων, σημειώνοντας ότι με το πολυνομοσχέδιο μπαίνει «τσεκούρι» στο επίδομα ΒΑΕ και ότι απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του, ο Σύλλογος, σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο 399!! άρθρων που κατέθεσε και ετοιμάζεται να ψηφίσει με συνοπτικές διαδικασίες, θέλει να τσακίσει ό,τι δικαιώματα έχουν απομείνει στους εργαζόμενους.

Εκτός από τα εμπόδια που θέλουν να βάλουν στην κήρυξη απεργίας από τα σωματεία, εκτός από τη διεύρυνση των πλειστηριασμών, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.α. το πολυνομοσχέδιο έχει και διατάξεις που αφορούν πιο άμεσα τους εργαζόμενους των δήμων.

Συγκεκριμένα: το άρθρο 242 επαναδιατυπώνει, για να το κάνει πιο καθαρό και να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση, ότι απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου. Στο ίδιο άρθρο λένε ότι οι διορισμοί, σε συμμόρφωση δικαστικών αποφάσεων που μετατρέπουν τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, θα μπορούν να γίνουν «με την προϋπόθεση της τήρησης των ορίων δαπανών για μισθούς» που προβλέπουν τα μνημόνιά τους. Δηλαδή, αν πουν ότι δεν έχουν χρήματα να πληρώνουν μισθούς, ούτε οι δικαστικές αποφάσεις θα εφαρμόζονται.

Με το άρθρο 396 θα βάλουν τσεκούρι στο επίδομα ΒΑΕ, αφού προβλέπεται επανακαθορισμός για τις ειδικότητες που τελικά θα ενταχθούν και για το ύψος του επιδόματος.
Οι πλειοψηφίες σε ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ ουσιαστικά δεν βγάζουν άχνα, δίνοντας για ακόμη μία φορά χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση. Ταξικά σωματεία και ομοσπονδίες έχουν ήδη πάρει απόφαση για απεργία την Παρασκευή.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσ/νίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους στους δήμους του νομού, να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία που έχει προκηρύξει για την Παρασκευή 12 Γενάρη και στη συγκέντρωση στις 12μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

Να πάρουν μέρος και στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 15 Γενάρη, στις 6:30μμ, στο άγαλμα Βενιζέλου».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΠΙΔΟΜΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΟΤΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΙΔΟΧ, ΤΣΕΚΟΥΡΙ, ΒΑΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!