Eργαζόμενοι ΕΔΣΝΑ: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»

«Είναι απορίας άξιο για ένα Πρόεδρο Σωματείου η ανικανότητά του να φερθεί συνδικαλιστικά και να σταθεί στο ύψος της θέσης του και των περιστάσεων.  Για ακόμη μια φορά λαϊκίζει και τολμάμε να πούμε ότι τα λεγόμενα του θα μπορούσαν να ακουστούν μόνο από κυριούλες της γειτονιάς» αναφέρει η Δημοκρατική Συνεργασία Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ, σε ανακοίνωσή της αναφερόμενη στον πρόεδρο του Σωματείου Γ. Ζαχαρόπουλο.

Αναλυτικά:

«Είναι απορίας άξιο για ένα Πρόεδρο Σωματείου η ανικανότητά του να φερθεί συνδικαλιστικά και να σταθεί στο ύψος της θέσης του και των περιστάσεων.  Για ακόμη μια φορά λαϊκίζει και τολμάμε να πούμε ότι τα λεγόμενα του θα μπορούσαν να ακουστούν μόνο από κυριούλες της γειτονιάς.

Απόφασή μας είναι να μην μπούμε σε σκανδαλώδεις λεπτομέρειες που ίσως πονέσουν κάποιους.  Απόφασή μας είναι να μην αναφερθούμε σε ουσιαστικά «δωράκια» εργολάβων με προσλήψεις συγγενικών προσώπων «ηθικών» συνδικαλιστών, ή με παραχωρήσεις Ι.Χ. για να μην κουράζονται στις μετακινήσεις τους.  Να μην αναφερθούμε σε ταξιδάκια στην Ευρώπη, πληρωμένα από τον τότε ΕΣΔΚΝΑ, του τότε υπάλληλου κλάδου διοικητικού και μετέπειτα «ηθικού» συνδικαλιστή, συνοδεία αιθέριων υπάρξεων, για να παρακολουθήσουν όχι σεμινάρια και εργαστήρια εκπαίδευσης, που το ΥΠ.ΕΣ. με εγκύκλιο του ζητά να συμμετέχουν οι υπάλληλοι, αλλά άσχετες εκθέσεις επί παντός επιστητού σε Ισπανία, Γαλλία, Βρυξέλλες…Ρωσία, που τότε άνετα μπορούσαν να πάνε, αφού δεν υπήρχε μηχανισμός του Ελεγκτικού Συνεδρίου να ελέγξει τις σπατάλες τους.  Άραγε, η επιβάρυνση των Δημοτών στο Λεκανοπέδιο Αττικής, πόσο να ήταν από αυτά τα ταξίδια;  Φαίνεται ότι το περσινό μάθημα και η έκθεση τους με ανήθικες και αβάσιμες επιθέσεις για τη συμμετοχή υπαλλήλων στα σεμινάρια αυτά, δεν τους έγινε μάθημα.

Άραγε Πρόεδρε είχατε την ίδια ευαισθησία για τους δημότες και για την επιβάρυνση τους στους λογ/σμούς της ΔΕΗ όταν πληρώνατε τέλη και ασφάλιστρα για αυτοκίνητα που δεν υπήρχαν και δεν μπήκατε καν σαν προϊστάμενος Περιουσίας τότε στον κόπο να ελέγξετε που υπάρχουν και εάν είναι σε λειτουργία. Παρά πληρώνατε και πληρώνατε, πόσο άραγε ήταν η επιβάρυνση των δημοτών από αυτά;

Θα μπορούσαμε να λαϊκίσουμε και να ζητήσουμε τον έλεγχο από το ΣΕΕΔΔ τόσο για το μεταπτυχιακό το οποίο έλαβαν κάποιοι εν μέσω νυκτός, χωρίς καμία εκπαιδευτική άδεια για εξετάσεις.  Πότε πέρναγαν τα μαθήματα άραγε; το Σ/Κ ή αργά τη νύχτα;  Ή θα μπορούσαμε να ζητήσουμε εξίσου από το ΣΕΕΔΔ και την Γενική Επιθεωρήτρια τον έλεγχο της συνάφειας του εν λόγω μεταπτυχιακού με την πρόσληψη και τον κλάδο του υπαλλήλου, που καμία σχέση δεν έχουν.  Από την άλλη έχετε συνδικαλιστικές άδειες και δεν γίνεται να παίρνετε και εκπαιδευτικές άδειες, πότε θα κάνετε τις υπερωρίες σας;

Όσον αφορά τους απεργοσπάστες που αναφέρεστε, μιλάτε για εμάς ή για εσάς και τους παρατρεχάμενούς σας που δήλωσαν όλοι άδεια ή ασθένεια τις ημέρες της απεργίας; Μήπως ξέρετε το ποσοστό των απεργών; Γιατί εμείς όταν απεργούσαμε στο πλάι της Ομοσπονδίας το μεροκάματο μας κοβόταν και δεν λαμβάναμε και υπερωρία για τις ημέρες της απεργίας μας…Έτσι συνδικαλιστές και απεργοί είμαστε όλοι. ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ που λένε.

Διατείνεστε ότι διώκονται αναιτιολόγητα και άδικα υπάλληλοι πειθαρχικά για το χατίρι της Διοίκησης από τα χανουμάκια συνδικαλιστές, όταν και εσείς από την ίδια Διοίκηση χρήζεται συμπάθειας, καθώς πειθαρχικές σας διώξεις έχουν μπει στον πάγο με την επέμβαση φίλων σας δηλωμένων ως «Συριζαίων». 

Όσον αφορά την Ομοσπονδία, που ξαφνικά θυμηθήκατε να στηρίξετε, μάλλον ξεχνάτε την στάση και τον πόλεμο που κάνατε εναντίον τους, στον τωρινό Πρόεδρο της (τότε ……….), που όντας στο πλευρό του τότε Προέδρου Θ. Μπαλασόπουλου, προσπαθούσαν να σας πείσουν να ταχθείτε ενάντια στα μνημόνια και στην κατά 40% με 60% περικοπή του μισθού μας.  Αντίθετα, καλούσατε το προσωπικό να ψηφίσει υπέρ των τότε πολιτικών τακτικών, γιατί απλούστατα ήσασταν τα παιδιά της Διοίκησης.  Άραγε, τότε που απεργούσαμε όλοι, τότε που συνάδελφοι μας τίθονταν σε αργία μονό και μόνο επειδή ήταν υπάλληλοι με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ, ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού, που ήσασταν; Τι απεργίες κάνατε; Μην κουράζεστε, όσες και τώρα «μηδέν».

Η παράταξή μας στηρίζει την ΠΟΕ-ΟΤΑ όπως τη στηρίζαμε και ως απλοί υπάλληλοι στο παρελθόν, παρόλο που πληρώναμε πολύ ακριβά εξαιτίας σας το κόστος της στήριξης μας προς αυτήν.  Οφείλουμε όμως να επισημαίνουμε στους συντρόφους μας, τις ελλείψεις και τις αντιρρήσεις μας, προκειμένου να κερδίσουμε το μέγιστο και όχι το ελάχιστο για τους υπαλλήλους στους ΟΤΑ.

Ύστερα από μια λοιπόν τελείως βαρετή και άκρως προσωπική σας ανακοίνωση-επίθεση κατά συναδέλφων σας, με θεματολογία άσχετη με τα ζητούμενα στο τέλος αυτής, θυμηθήκατε να διεκδικήσετε τις χωροθετήσεις που ορίζει το ΠΕΣΔΑ. Τι μεστός λόγος; Τι επιχειρηματολογία;

Ξεχάσατε βέβαια να αναφέρετε την ενημέρωση που σας έκανε η Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού σχετικά με τη νέα ΣΣΕ και με τις προϋπηρεσίες των συναδέλφων μας, καθώς θέλατε να πλανάτε η εντύπωση ότι κάτι κακό συμβαίνει και προτιμήσατε να την εκθέσετε και αυτήν για να φανείτε στους συναδέλφους μας διεκδικητής και Σωτήρας, θεωρώντας τους ανίδεους και αφελείς. Άραγε, στους φίλους σας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, που σας πέρασαν άρον-άρον το θέμα της «συνάφειας» του μεταπτυχιακού τίτλου, γιατί δεν επεμβαίνετε να μας στείλουν τους φακέλους προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναγνώρισης προϋπηρεσίας.  Ε! άλλο εσείς.

 Έλεος πια, απαντήστε κάποια φορά επί της ουσίας και ασχοληθείτε σοβαρά εκπροσωπώντας το αξίωμά σας.  Μην λαϊκίζετε και γίνεστε μικροπρεπείς.»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΔΣΝΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΣΔΝΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!