Εργαζόμενοι Δήμου Βύρωνα: Στην Επιθεώρηση Εργασίας για την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος

  • Απο stergios
  • 14 Ιουλίου 2018 - 20:59
  • Comments Off

«Oι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα, απαιτούμε την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος», αναφέρει ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων στον Δήμο, περιγράφοντας τα όσα ειπώθηκαν με τον Δήμαρχο στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, αλλά και την πρόθεσή των εργαζομένων να καταγγείλουν το θέμα στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ψήφιση του Ν. 44483/ 2017 που καθορίζει τους όρους και το αντικείμενο εργασίας για την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Σε εργαζόμενους στο Δήμο Βύρωνα δεν έχει καταβληθεί ακόμη το παραπάνω επίδομα, παρά το γεγονός ότι παρέχουν εργασίες που εμπίπτουν σύμφωνα με το νόμο στην καταβολή του επιδόματος.

Οι εργαζόμενοι την Παρασκευή 13 Ιουλίου και ώρα 8.30 π. μ. πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, απαιτώντας από την δημοτική αρχή, χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή του επιδόματος. Ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης προσπάθησε να δικαιολογήσει την καθυστέρηση μεταθέτοντας την ευθύνη στις υπηρεσίες.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να τους καταβληθεί άμεσα και αναδρομικά το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας χωρίς άλλη καθυστέρηση και είναι αποφασισμένοι να το διεκδικήσουν. Την Δευτέρα θα καταγγείλουν το γεγονός στην επιθεώρηση εργασίας και θα καθορίσουν την παραπέρα πορεία της αγωνιστικής διεκδίκησης του επιδόματος.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ, ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!