Εργαζόμενοι Δ.Θεσσαλονίκης: Καταγγέλλουν τον Μπουτάρη για μη απόδοση των ΜΑΠ

Το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, και τη διοίκηση του δήμου, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων, για την μη απόδοση των χρημάτων που αντιστοιχούν στα ΜΑΠ και σε ανακοίνωση τους, σημειώνουν:

«Στις 30 Νοεμβρίου 2017, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την αποζημίωση σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας ( Μ.Α.Π.) της περιόδου 2012-2016, που δεν είχαν αποδοθεί στους εργαζόμενους. Η απόφαση ήταν εφαρμογή του άρθρου 97 του Ν.4483/2017.

Μετά από καθυστερήσεις, αστείες δικαιολογίες και προφάσεις, η Διοίκηση του Δήμου έστειλε τα εντάλματα πληρωμής για έλεγχο στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Η Επίτροπος ζήτησε κάποιες έγγραφες διευκρινήσεις, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί από τη Διοίκηση του Δήμου!

Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο και τη Διοίκησή του :

– Για τη μη απόδοση της αποζημίωσης των Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών στους δικαιούχους εργαζόμενους.
– Για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη πληρωμή δεδουλευμένων ( νυχτερινά –εξαιρέσιμα ).
– Για τη μη απόδοση των Μ.Α.Π. σε είδος στους εργαζόμενους και γενικότερα για τις συνθήκες εργασίας, καθώς και για τη μη τήρηση των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Καλούμε τους συναδέλφους να παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, στις 4 μ.μ., για όλα τα παραπάνω, αλλά και γιατί –όπως έχει αναγγείλει η Διοίκηση- θα συζητηθεί το σοβαρό θέμα των τροποποιήσεων του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών ( βλέπε κοινή ανακοίνωση Σωματείων Δ.Θ. στις 12 Ιουλίου 2018).»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΜΑΠ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!