Εργατικό ατύχημα στο Δήμο Λευκάδας -«Βούλιαξε» απορριμματοφόρο (φωτο)

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα συνέβη, σε εργαζόμενους της καθαριότητας στο Δήμο Λευκάδας (το τέταρτο σοβαρό στα τελευταία 2 χρόνια). Ατύχημα που, όπως λέει το Σωματείο Εργαζομένων, «έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες που συμβαίνουν σε όλους τους Δήμους, τα τελευταία χρόνια».

Και προσθέτει:

«Συγκεκριμένα δύο συνάδελφοι συνοδοί απορριμματοφόρου, τραυματίστηκαν, όταν το απορριμματοφόρο στο οποίο επέβαιναν, στην κυριολεξία βούλιαξε σε τεράστια λακκούβα, που προκλήθηκε από ξαφνική καθίζηση του οδοστρώματος σε ακατάλληλο  παραθαλάσσιο δρόμο.

Ως Δ.Σ. έχουμε εκφράσει επανειλημμένως  για τον ουσιαστικό ρόλο του γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας, καθώς και την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους (τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που δικαιούνται οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε στο τέλος της χρονιάς και ακόμα δεν έχουν δοθεί).

Σημαντικό επίσης θεωρούμε, την επανεξέταση, τον σχεδιασμό οργάνωσης και τοποθέτησης των κάδων, των δρομολογίων των απορριμματοφόρων με πρώτο και κύριο την προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα , το πράσινο, ηλεκτροφωτισμό, ύδρευση-αποχέτευση, κάτω από αντίξοες συνθήκες, και πολλούς κινδύνους παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους δημότες. Για αυτούς τους εργαζόμενους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε τον επαναπροσδιορισμό των κατηγοριών που εντάσσονται στα ΒΑΕ, πιστή στις επιταγές της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι να μείνουν εκτός ΒΑΕ.

Καλούμε την Δημοτική αρχή να πάρει θέση για:

Επανεξέταση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, και άμεση απομάκρυνση και κατάργηση κάδων, από σημεία δυσπρόσιτα και επικίνδυνα.

Την άμεση παροχή των μέσων ατομικής προστασίας και καταβολή αυτών στον προβλεπόμενο χρόνο.

Τον ουσιαστικό ρόλο του Τεχνικού Ασφαλείας.

Τον συνεχή τεχνικό έλεγχο όλων των οχημάτων του Δήμου.

Τέλος ευχόμαστε στους συναδέλφους ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στην εργασία τους».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!