Εργατική Αντεπίθεση: Aυτά είπε ο Μπακογιάννης για συμβασιούχους, δικαστικές αποφάσεις (φωτο)

Το χθεσινό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη επιβεβαιώνει με σημερινή της ανακοίνωση η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, η οποία είχε και την σχετική πρωτοβουλία. «Το ζήτημα που κυριάρχησε στην ωριαία συνάντηση η οποία , κατ’ ουσία, πήρε την μορφή ενός «μίνι» Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η «αλλοίωση» προηγούμενων αποφάσεων και τοποθετήσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, υπέρ των Συμβασιούχων, που αντί να ενισχύουν τις θέσεις τους σε διάφορες δικαστικές διεκδικήσεις, οι νομικοί εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής, τις μετέτρεπαν σε «γκιλοτίνα» για τους εργαζόμενους, αφού εν τοις πράγμασι, αμφισβητούν και απορρίπτουν το περιεχόμενο τους , κατά τις κρίσιμες στιγμές των ακροαματικών διαδικασιών και έτσι «φαλκιδεύουν» τη βούληση του ΑΝΩΤΑΤΟΥ βουλευόμενου συλλογικού οργάνου της Πόλης», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της. Και προσθέτει: «Ο, αρκετά φιλικός, Κος Δήμαρχος φάνηκε , σε πρώτη φάση τουλάχιστον , να «υιοθετεί» το αίτημά μας για «ανόθευτη» πρακτική εφαρμογή, των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις δικαστικές αίθουσες, κρίνοντας «πολύ λογικό» το αίτημα και «εγγυήθηκε» ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα χαίρουν πιστής εφαρμογής στα δικαστήρια και…τελεία !!!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η προγραμματισμένη συνάντηση, μετά από αίτημα της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ, στο Δημαρχείο της Αθήνας, με το Δήμαρχο της Πόλης κ. Κώστα Μπακογιάννη για ζητήματα εργαζομένων και απολυμένων Συναδέλφων Συμβασιούχων (3Κ, προγράμματα του ΟΑΕΔ,κλπ).

Στην συνάντηση, «μεριμνήσαμε» να παραβρεθούν Δημοτικοί και κοινοτικοί Σύμβουλοι από Δημοτικές παρατάξεις που έχουν ως σημείο αναφοράς τους εργαζόμενους και την Εργατική τάξη γενικότερα (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ), τους οποίους ευχαριστούμε για την «καταλυτική» στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας.

Το ζήτημα που κυριάρχησε στην ωριαία συνάντηση η οποία , κατ’ ουσία, πήρε την μορφή ενός «μίνι» Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η «αλλοίωση» προηγούμενων αποφάσεων και τοποθετήσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, υπέρ των Συμβασιούχων, που αντί να ενισχύουν τις θέσεις τους σε διάφορες δικαστικές διεκδικήσεις, οι νομικοί εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής, τις μετέτρεπαν σε «γκιλοτίνα» για τους εργαζόμενους, αφού εν τοις πράγμασι, αμφισβητούν και απορρίπτουν το περιεχόμενο τους , κατά τις κρίσιμες στιγμές των ακροαματικών διαδικασιών και έτσι «φαλκιδεύουν» τη βούληση του ΑΝΩΤΑΤΟΥ βουλευόμενου συλλογικού οργάνου της Πόλης.

Ο, αρκετά φιλικός, Κος Δήμαρχος φάνηκε , σε πρώτη φάση τουλάχιστον , να «υιοθετεί» το αίτημά μας για «ανόθευτη» πρακτική εφαρμογή, των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις δικαστικές αίθουσες, κρίνοντας «πολύ λογικό» το αίτημα και «εγγυήθηκε» ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα χαίρουν πιστής εφαρμογής στα δικαστήρια και…τελεία !!!

Στο τέλος της συνάντησης μας προέτρεψε να συναντήσουμε το Διευθυντή της Νομικής υπηρεσίας κο. Γεωργακαρακο , επειδή το συγκεκριμένο θέμα άπτεται του υπηρεσιακού του αντικειμένου, και σε εκείνο το σημείο «αντιπροτείναμε» στην συνάντηση να βρίσκεται, εκ ‘ νέου, και ο Κος Δήμαρχος κάτι το οποίο , έγινε δεκτό από τον ίδιο, παίρνοντας μάλιστα πρωτοβουλία να συμβεί άμεσα η συνάντηση.

Ως εκ τούτου η (νέα) «τετραμερής» συνάντηση (Δήμαρχος, Εργαζόμενοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δ/ντης Νομικής υπηρεσίας) θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του την ερχόμενη ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 9:30 το πρωί.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Αθηναίων Κο. Κώστα Μπακογιαννη , που ανταποκρίθηκε ΑΜΕΣΑ στο αίτημα των Εργαζομένων, και της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ, για συνάντηση , αλλά και για το ενδιαφέρον που έδειξε στην καταπολέμηση του «θηριώδους» προβλήματος της ανεργίας που ταλανίζει τους απολυμένους συναδέλφους Συμβασιούχους.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι την κινητοποίηση , της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ, στήριξαν πάνω από 40 ΜΑΧΗΤΕΣ Συνάδελφοι εργαζόμενοι και απολυμένοι τους οποίους (ξανα)καλούμε , για να κάνουμε ΜΑΖΙ το δεύτερο και ΠΙΟ σημαντικό βήμα , «διασφαλίζοντας» επί της ουσίας, ότι οι νομικοί εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων δεν θα μετατρέπονται σε «δήμιοι» των Συμβασιούχων, στα ακροατήρια των δικαστηρίων, όπως δυστυχώς συνέβαινε μέχρι σήμερα.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ,

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ , ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 9:00 (πρωί) ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ.

Υ.Γ. Εντός του Σαββατοκύριακου ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» η οποία ήθελε να βρεθούμε για να την ενημερώσουμε εκτενέστερα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα βγει Ενημερωτικό Δελτίο για να συμμετέχει οποίος Συνάδελφος το επιθυμεί, αφού όπως γνωρίζεται ΟΛΟΙ η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ συναντιέται με ανοιχτές «πόρτες και παράθυρα» αφού δεν έχει τίποτα να κρύψει , όπως επίσης γνωρίζετε Συνάδελφοι ότι η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ !!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!