Εργασία σε άλλο κλάδο και άλλη πόλη για 640.000 ανέργους

Πάνω από τους μισούς σημερινούς ανέργους, δηλαδή 640.000 περίπου, θα πρέπει να αναζητήσουν εργασία σε άλλο κλάδο από αυτόν στον οποίο απασχολούνταν στο παρελθόν, ενώ οι 500.000 από αυτούς θα πρέπει να φύγουν από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με μελέτη της Εndeavor Greece, που πραγματοποιήθηκε με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όσοι έχουν τα απαραίτητα προσόντα έχουν βρει διέξοδο στο εξωτερικό.Συγκεκριμένα, μόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2014 μετανάστευσαν 50.000 άτομα.

Σημειώνεται ότι εκτός από την τεχνολογία, οι κλάδοι που εμφανίζουν προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα αφορούν κυρίως δραστηριότητες εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή και η μεταποίηση τροφίμων, αλλά και σε μεγάλο βαθμό τα logistics.

Η προσπάθεια εύρεσης εργασίας σε κλάδους όπως οι κατασκευές, η μεταποίηση (πλην της βιομηχανίας τροφίμων), το εμπόριο, η ιατρική, η παροχή νομικών υπηρεσιών είναι σε μεγάλο βαθμό αδιέξοδη. Δύο στις τρεις θέσεις εργασίας που χάθηκαν στη διάρκεια της κρίσης δεν θα ανακτηθούν από τους ίδιους κλάδους σύμφωνα με τη μελέτη.

Δείτε ολόκληρη τη μελέτη εδώ.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΜΕΛΕΤΗ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΝΕΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!