Έρευνα: Τι λένε οι Ελληνίδες για την εργασία τους και τις απολαβές τους

Δυσαρεστημένες για τη δουλειά τους και τις απολαβές τους δηλώνουν οι Ελληνίδες, που είναι όμως ικανοποιημένες από τους φίλους και την οικογένειά τους.

Σε έρευνα της «About people», για λογαριασμό του Vouli Watch, το 44,9% των γυναικών δήλωσαν αρκετές ικανοποιημένες από τη ζωή τους, το 11,4% πολύ, το 33,3% λίγο και το 9,5% καθόλου. Περισσότερο ευχαριστημένες εμφανίζονται οι νεότερες (18-24 ετών), ενώ άνω των 45 ετών μη ικανοποιημένες είναι το 53,9%.

Οσο για τους επιμέρους τομείς της ζωής, το 53,2% δηλώνουν ότι δεν είναι ευχαριστημένες από τη δουλειά τους, με εκείνες μεταξύ 25 και 34 ετών να νιώθουν περισσότερο αδικημένες (60,7%) και το 70% δηλώνει ότι απέχει μακράν από το επιθυμητό βιοτικό επίπεδο.

Στον αντίποδα, το 64,6% των ερωτηθέντων δήλωσαν ικανοποιημένες από την κοινωνική τους ζωή, με τις περισσότερες να ζουν εκτός Αττικής και να βρίσκονται σε σχέση. Ακόμη, το 70% αντλεί χαρά από την οικογενειακή ζωή.

Οι μισές γυναίκες (50,6%) απαντούν ότι είναι ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή, με τις ηλικίες 35-44 ετών να προηγούνται, ενώ οι μικρότερες (18-24) και οι μεγαλύτερες (45-55) ζητούν τόνωση αυτού του τομέα της ζωής τους.

Ακόμη, το 42,1% δηλώνει ότι οι άνδρες ευνοούνται στις προσλήψεις, στην επαγγελματική ανέλιξη (61,3%) και τις αμοιβές (46,4%), αλλά ένα 33,9% απαντά ότι αμείβεται ισότιμα. Πάντως, για το 72,3% η καριέρα είναι εχθρός της οικογένειας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΕΥΝΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ, VOULI WATCH, ΑΠΟΛΑΒΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!