Επίθεση με όπλο σε υπάλληλο ΚΕΠ του Δήμου Νεάπολης -Συκεών

  • Απο stergios
  • 15 Δεκεμβρίου 2019 - 19:55
  • Comments Off

Σκηνές από ταινία τρόμου διαδραματίστηκαν την Παρασκευή το απόγευμα στις 13 Δεκεμβρίου στο ΚΕΠ Συκεών, σύμφωνα με όσα περιγράφει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νεάπολης – Συκεών. Η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους 2 συνάδελφοί μας δέχτηκαν φραστική αρχικά επίθεση από γνωστό άτομο που περιφέρεται χρόνια στους χώρους εργασίας μας.

Ενώ οι 2 γυναίκες υπάλληλοι προσπάθησαν με ευγενικό τρόπο και υπομονετικά, τόσο να τον εξυπηρετήσουν όσο και να τον απομακρύνουν, ο δράστης και παραλίγο δολοφόνος έβγαλε όπλο και το τοποθέτησε ανάμεσα στα μάτια της συναδέλφου μας απειλώντας την ότι θα την σκοτώσει. Η έντρομη εργαζόμενη επέδειξε ανεξάντλητο σθένος και με φόβο να χάσει τη ζωή της, τον απέτρεψε βγάζοντάς τον έξω από το χώρο εργασίας της φωνάζοντας ταυτόχρονα στην άλλη συνάδελφο να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Η συνάδελφός μας κατήγγειλε το συμβάν αφού έδωσε αναλυτική κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας, ολομόναχη και χωρίς την παρουσία και συμπαράσταση κανενός υπεύθυνου από τη Διοίκηση.

Το αναφερόμενο άτομο έχει απασχολήσει επανειλημμένα τους χώρους του Δημαρχείου Συκεών με επιθετικές πάντα διαθέσεις, με σπάσιμο αντικειμένων, με γροθιές στα γραφεία εκφοβίζοντας κοινωνικούς λειτουργούς και πολίτες, με επίδειξη μαχαιριών και απειλές για την αφαίρεση ζωών υπαλλήλων και Δημοτικών Συμβούλων.

Το Σωματείο Εργαζομένων απαιτεί από τη Διοίκηση και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για τη φύλαξη όλων των Δημοτικών Κτιρίων για την προστασία και την Ασφάλεια κάθε εργαζόμενου που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της εργασίας του αλλά και κάθε πολίτη που επισκέπτεται τις αφύλακτες υπηρεσίες μας ακόμη και κατά τις βραδινές ώρες.

Να δοθεί αμέσως και κατ’ εξαίρεση άδεια στη συνάδελφό μας από αύριο Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, η οποία έχει υποστεί ψυχολογικό σοκ και αδυνατεί να μεταβεί στην εργασία της και στο χώρο που συνέβη το γεγονός καθώς και ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς για όσο διάστημα χρειαστεί.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις συναδέλφους μας, θεωρούμε τυχαίο γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα και ελπίζουμε ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα κινδυνέψει εργαζόμενος τόσο στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών όσο και κάθε Δήμο της χώρας μας».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΟΠΛΟ, ΚΕΠ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ, ΚΕΠ ΣΥΚΕΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!