Επίορκοι: Θα βρίσκουν το δίκιο τους στο ΣτΕ

Στην κατάργηση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου πρόκειται να προχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη σύντμηση της πειθαρχικής διαδικασίας .

Μ’ αυτό τον τρόπο οι επίορκοι δημόσιοι υπαλληλοι θα οδηγούνται σε απόλυση βάσει απόφασης που θα εκδίδεται από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο και οι όποιες ενστάσεις θα εξετάζονται απευθείας από το Συμβούλιο της Επικρατείας, χωρίς ενδιάμεσο στάδιο.

Σύμφωνα με το σχέδιο  που παρουσίασε στους εκπροσώπους των πιστωτών ο κ. Μανιτάκης, στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά εκκρεμούν αυτή τη στιγμή 1.550 υποθέσεις, ενώ στα δευτεροβάθμια πειθαρχικά 577.

Ως προς τους 940 υπαλλήλους που μέχρι στιγμής έχουν τεθεί σε αργία και εξακολουθούν να λαβάνουν το 1/3 του μισθού τους, εξετάζεται η αυστηροποίηση των οικονομικών κυρώσεων και συγκεκριμένα η διακοπή μισθοδοσίας τους για συγκεκριμένες κατηγορίες παραβάσεων και αδικημάτων.

Δημόσιο: Οι 4 «δεξαμενές» των «αναγκαστικών αποχωρήσεων»

Στο «στόχαστρο» οι υπάλληλοι των Νομικών Προσώπων

Συμφωνία για 15.000 απολύσεις αλλά με… μέτρο

Τσίπρας: 15.000 ανθρωποθυσίες στην τρόικα

Περισσότερα για: ΔΗΜΟΣΙΟ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]