Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας: Κίνδυνος να μην καταβληθεί το Μάρτιο

Tα πάνω κάτω έρχονται με την καταβολή των επιδομάτων επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Η Επιτροπή που είχε ως έργο τον προσδιορισμό των κλάδων που θα δικαιούνται το ανθυγιεινό επίδομα καθώς και το ύψος της συγκεκριμένης παροχής όφειλε, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, να εκδώσει τη σχετική απόφαση.

Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι μέχρι 18/2 τα γραφεία μισθοδοσίας έπρεπε να ήταν έτοιμα να στείλουν τα αρχεία πληρωμών (τελική ημερομηνία έχουν την 20/2), καθώς από 1/3/2019 παύουν οι ισχύουσες διατάξεις.

Ωστόσο, το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, πριν λίγες ημέρες, ανέφερε ότι θα υπάρξει παράταση για ένα εξάμηνο στη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος προκειμένου η Eπιτροπή να «προλάβει» τη σύνταξη του τελικού πορίσματος.

Στην ουσία, αυτό σημαίνει ότι οι διαδικασίες δεν έχουν προχωρήσει και το επίδομα το μήνα Μάρτη πιθανόν να μην καταβληθεί αφού δεν φαίνεται, χρονικά τουλάχιστον, να έχει προλάβει να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ με τις τροποποιήσεις.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει σε δήλωσή του και ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΑΣ-ΟΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ. Πιο συγκεκριμένα, τονίζει τα εξής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφού νομοθέτησε με το νόμο 4512/2018 την συγκρότηση επιτροπής για να πετσοκόψει τους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αφού όρισε την 1/3/2019 ως ημερομηνία που παύουν να ισχύουν όλες οι διατάξεις χορήγησης του επιδόματος τώρα μιλάει για εξάμηνη παράταση του έργου της επιτροπής.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το επίδομα το μήνα Μάρτη δεν θα καταβληθεί αφού μέχρι 20/2 (τελευταία ημερομηνία που τα γραφεία μισθοδοσίας μπορούν να στείλουν τα αρχεία πληρωμών) αποκλείεται να έχει υπάρξει δημοσιευμένη σε ΦΕΚ ρύθμιση που θα τροποποιεί τον ήδη ψηφισμένο νόμο. Η Κυβέρνηση με την παράταση θέλει να πάει με τον εκβιασμό τους εργαζόμενους μέχρι τις εκλογές στη λογική αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κοπεί!!!

Χρειάζεται ξεσηκωμός σε όλα τα αμαξοστάσια, τώρα θα γίνει η πρόβα και σε έξη μήνες το πετσόκομμα.

Χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση όχι μόνο για καμιά περικοπή στο επίδομα αλλά επέκταση των δικαιούχων και σ άλλες ειδικότητες».

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΠΙΔΟΜΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΕΚ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΒΑΕ, ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!