Επίδομα 800 ευρώ -Καταγγελία: Πρόβλημα με κωδικούς Taxisnet -Ουρές στις εφορίες

Να δοθεί η δυνατότητα στην ηλεκτρονική χορήγηση κωδικών Taxisnet (του γνωστού κλειδάριθμου), μέσω ειδικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ σε χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που δεν διαθέτουν με αποτέλεσμα να συρρέουν στις εφορίες για να έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ, ζητούν οι Ενωμένοι Εργαζόμενοι – ΕΝ.ΕΡΓΑ.

Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους:

Αυτές τις μέρες χιλιάδες συνάδελφοί μας, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, καλούνται να υποβάλλουν στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας (ΕΡΓΑΝΗ) την Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενου, προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.

Η πρόσβαση στο Μηχανισμό στήριξης των εργαζομένων πραγματοποιείται με τη χρήση κωδικών Taxisnet, τους οποίους, χιλιάδες συνάδελφοί μας δεν διαθέτουν, για διάφορους λόγους, όπως:

Υποβάλλουν δήλωση για πρώτη φορά,

Δεν είχαν υποβάλλει ποτέ μέχρι σήμερα οι ίδιοι την οικογενειακή τους δήλωση (μη υπόχρεοι-σύζυγοι) και

Δηλώνουν απώλεια των κωδικών τους

Για να αποκτήσουν κωδικούς θα πρέπει προηγουμένως να παραλάβουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση μετά από σχετική ηλεκτρονική τους αίτηση τον προσωπικό τους κλειδάριθμο από τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. Οι Δ.Ο.Υ όμως, εξυπηρετούν το κοινό μόνο με ραντεβού, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συνέπεια των παραπάνω, είναι τις τελευταίες ημέρες να παρατηρείται μαζική προσέλευση εργαζομένων-δικαιούχων του επιδόματος των 800 ευρώ στις Εφορίες, για να προμηθευτούν τον κλειδάριθμο τους και να δημιουργούνται ουρές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και των εργαζομένων.

Η καθυστέρηση στη χορήγηση κλειδάριθμων μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ σε χιλιάδες δικαιούχους.

Γι’ αυτό επιβάλλεται να προχωρήσουν άμεσα στην ηλεκτρονική χορήγηση του κλειδάριθμου, μέσω ειδικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ.

Δεν είναι δυνατόν να ανοίγουμε τραπεζικό λογαριασμό ηλεκτρονικά και να μην μπορούμε αντιστοίχως να εκδώσουμε κλειδάριθμο για το σύστημα Taxisnet.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίδομα 800€ – Καταγγελίες: Πρόβλημα με το IBAN στο supportemployees.yeka.gr

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΕΠΙΔΟΜΑ 800 ΕΥΡΩ, ΚΩΔΙΚΟΙ TAXISNET, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!