Επίδομα 534€: Ποιοι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να το παίρνουν

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 3 Ιουλίου 2020 - 12:38
  • Comments Off

Επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής της σύμβασης και το επίδομα των 534 ευρώ σε εργαζόμενους σε όλο το φάσμα του τουρισμού (περιλαμβανομένων καταστημάτων που ζουν από τον τουρισμό), ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα:

Μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις που ο τζίρος ήταν κάτω 35% και μειώνεται για τις επιχειρήσεις που είχαν μείωση τζίρου 30%-70%. Μηδενική η προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις. Μισή προκαταβολή φόρου θα καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ.

Έρχεται και τρίτος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής που αφορά και σε ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς εργαζομένους, βάσει του τζίρου Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου.

Η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 60% για τους εργαζομένους του προγράμματος «Συν-εργασία» επεκτείνεται για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Οι εποχικές επιχειρήσεις του τουρισμού (όπως ορίστηκαν πριν οι εποχικές) δεν θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιούλιος Αύγουστος και Σεπτέμβριος.

«Το πρόγραμμά μας δεν αφήνει κανέναν ακάλυπτο. Τα επιδόματα ανεργίας έχουν επεκταθεί. Καθώς βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να είναι στατικό. Οι παρεμβάσεις μας είναι δυναμικές. Έχουμε φυλάξει πυρομαχικά. Θέλω να θυμίσω ότι καθόλη τη διάρκεια της κρίσης το κράτος ενίσχυσε τα ταμειακά του διαθέσιμα», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΠΙΔΟΜΑ 534


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]