Εντολή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για έλεγχους ενόψει καύσωνα (εγκύκλιος)

Eγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας συνιστά στο ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.ΕΠ.Ε.) ελέγχους σε επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις για τη διαπίστωση της λήψης ή μη οργανωτικών και τεχνικών μέτρων πρόληψης ή μείωσης της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά το τρέχον θέρος, προπάντων στις περιόδους όπου θα ισχύσουν έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (καύσωνα) της ΕΜΥ.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, οι ανωτέρω έλεγχοι πρέπει να εστιαστούν σε υπαίθριες εργασίες όπως τα οικοδομικά και τεχνικά έργα, καθώς και σε δραστηριότητες συνυφασμένες με έκλυση θερμότητας στο εργασιακό περιβάλλον λόγω της παραγωγικής διαδικασίας – τόσο του τομέα της μεταποίησης (π.χ. χυτήρια, μεταλλικές κατασκευές), όσο και του τριτογενή τομέα (π.χ. στεγνοκαθαριστήρια, πλυντήρια, ψητοπωλεία – μαγειρεία).

Άμεση ανταπόκριση πρέπει να υπάρχει σε καταγγελίες για δυσμενείς από απόψεως θερμικής άνεσης συνθήκες εργασίας, ιδιαίτερα αν αφορούν και εργαζόμενους που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΑΥΣΩΝΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!