Ένα βήμα πριν την πτώχευση η εταιρεία «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»

Τίτλους τέλους στο σχέδιο εξαγοράς των σούπερ μάρκετ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ βάζει η αλυσίδα MARKET IN, η οποία μάλιστα καλεί τους προμηθευτές να σταματήσουν την τροφοδοσία των 35 καταστημάτων της πρώτης στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας franchising.

Μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη ο κλοιός της πτώχευσης σφίγγει για την ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, που όπως αποκάλυψε στη «Ναυτεμπορική» ο ιδιοκτήτης της Θεόδωρος Καρυπίδης, εξετάζει την εκ νέου προσφυγή, σε διάστημα ενός μήνα, στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 106, σε μία ύστατη προσπάθεια για τη διάσωση της εταιρείας.

Ο κ. Καρυπίδης αποδίδει τις ευθύνες για την αρνητική εξέλιξη στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, αλλά και στα σωματεία των εργαζομένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η MARKET IN φέρεται να είχε θέσει ως προϋποθέσεις για την εξαγορά της ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ αφενός «κούρεμα» του 50% των οφειλόμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και αφετέρου μείωση των μισθών τους κατά 20%- πρόταση που απορρίφθηκε από τους τελευταίους.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΤΩΧΕΥΣΗ, ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!