Εν. Ιδιωτ. Υπαλλήλων Ηρακλείου: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο ΚΔΑΥ

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 4 Απριλίου 2021 - 13:00
  • Comments Off
 Την ανάκληση όλων των απολύσεων από το ΚΔΑΥ Ηρακλείου ζητά η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης στο ΣΕΠΕ «ο εργολάβος του εργοστασίου ανακύκλωσης ούτε λίγο ούτε πολύ: Παραδέχτηκε ότι: Οι απολύσεις των 7 συναδέλφων έγιναν με σκοπό να βγαίνει η δουλειά σε μία βάρδια ώστε με λιγότερους εργαζόμενους να βγάζει απαιτούμενη παραγωγή. Μπροστά λοιπόν στους δικούς του επιχειρηματικούς στόχους αδιαφορεί αν οι εργαζόμενοι του βρεθούν στον δρόμο και οι υπόλοιποι που θα μείνουν εντός εργοστασίου, θα βγάζουν και τη δουλειά όσων απέλυσε! Ενώ δεν δίστασε να ισχυριστεί πως παρά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid που έχουν προκύψει σε προσωπικό του εργοστασίου οι εργαζόμενοι ήθελαν να πληρώσουν τεστ από την τσέπη τους και δεν επιστρέφει τα 16€ έκαστος καθώς ακόμα και αν τα επέστρεφε οι ίδιοι δεν θα τα δεχόταν!».

Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΥ τονίζουν: «Δεν υποχωρούμε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να επιστρέψουν και οι 7 συνάδελφοι μας στη δουλειά, να ανακληθούν οι απολύσεις! Μέχρι να δικαιωθούν όλα μας τα αιτήματα:

  • Άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων, καμία βλαπτική μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με υποχρεωτικές άδειες, άδειες άνευ αποδοχών, αναστολή συμβάσεων κ.α. Να σταματήσουν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία.
  • Να πραγματοποιηθεί δωρεάν μοριακό τεστ σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους κι επανάληψη εντός τριών ημερών όπως προβλέπεται, με ευθύνη της εργοδοσίας καθώς και επαναλαμβανόμενα εβδομαδιαία τεστ. Να επιστραφούν τα χρήματα των εργαζομένων!
  • Με ευθύνη ΕΟΔΥ, εργοδοσίας και Δήμου οι εργαζόμενοι στον ΚΔΑΥ να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα εμβολιασμού.
  • Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι εργασιακές σχέσεις. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751€»
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΔΑΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!