Ελπίδες για αποφυλάκιση της καθαρίστριας εντός της εβδομάδας

Με «όπλα» την πιθανολόγηση ότι θα ασκηθεί αναίρεση σε βάρος της καταδικαστικής απόφασης, με την οποία το δικαστήριο της έδειξε τον δρόμο για τη φυλακή, αλλά και την επίκληση της βλάβης τόσο για την ίδια όσο και για την οικογένειά της, η 53χρονη καθαρίστρια μπορεί να ελπίζει ότι μέσα στην εβδομάδα θα αποφυλακιστεί από τις γυναικείες φυλακές της Θήβας.

Όπως γράφει το Έθνος, ο απόηχος της 10ετούς ποινής κάθειρξης που της επιβλήθηκε «τσαλάκωσε» το πρόσωπο της Δικαιοσύνης, με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όχι μόνο να μελετά το ενδεχόμενο της άσκησης αναίρεσης σε βάρος της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, αλλά επιπλέον να παρεμβαίνει, ώστε να προσδιοριστεί γρήγορα η αίτηση για την αποφυλάκισή της, η οποία θα συζητηθεί την Τετάρτη. Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, η 53χρονη αναμένεται να υποστηρίξει ότι οι αποδοχές της είναι το μόνο εισόδημα της οικογένειάς της, αφού ο σύζυγός της έχει προβλήματα υγείας, ενώ η ίδια φροντίζει και τα υπέργηρα πεθερικά της.

Το κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπό της, αλλά και η διχογνωμία που επικρατεί στον νομικό κόσμο -αλλά και στη νομολογία του Αρείου Πάγου- για το εάν έπρεπε να καθίσει στο εδώλιο για αυτές τις πράξεις θα φθάσουν όπως όλα δείχνουν ενώπιον της Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου, για να λύσει το θέμα.

Τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που μελετούν τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα έχουν εισηγηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης αλλαγές και στον νόμο 1608/50 περί καταχραστών ο οποίος εφαρμόστηκε και στην περίπτωση της 53χρονης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αναχρονιστικό νόμο, με τις διατάξεις του να επισύρουν ακόμη και την ποινή των ισοβίων.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ, ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!