Ελληνικός Χρυσός: Ετοιμάζει 500 απολύσεις εργαζομένων στις Σκουριές

Σε απολύσεις συνολικά περίπου 500 εργαζομένων από το εργοτάξιο των Σκουριών αναμένεται να προχωρήσει το προσεχές διάστημα η Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική του καναδικού ομίλου Eldorado Gold.

Αυτό δεδομένου ότι το Δημόσιο, το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει εγκρίνει τις απαραίτητες άδειες, μεταξύ άλλων, για την παράταση για ένα χρόνο την άδεια εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού των βοηθητικών εγκαταστάσεων και υποδομών εξυπηρέτησής της στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Σκουριές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Αυτή, εξάλλου, είναι η αιτία για την οποία η εταιρεία έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η απόλυση των περίπου 500 εργαζομένων έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της εταιρείας να αναστείλει την κατασκευή και τις εργασίες του έργου των Σκουριών.

Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία θα εξακολουθήσει να υλοποιεί εργασίες προστασίας του περιβάλλοντος και συντήρησης με σκοπό τη διασφάλιση του περιβάλλοντος και των περιουσιακών στοιχείων της στο εργοτάξιο. Οι εργασίες αυτές έχουν κόστος 1 εκατομμύριο δολάρια τον μήνα.

Πηγή: Capital.gr

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΣΚΟΥΡΙΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!