Έλληνας γιατρός έφτυσε Ιορδανό συνάδελφό του: «Φύγε από τη χώρα»!

Σε σοβαρή καταγγελία ρατσιστικής επίθεσης κατά Ιορδανού γιατρού από συνάδελφό του προχώρησε το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ μερ επιστολή της στο υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τη φασιστική – ρατσιστική επίθεση γιατρού εναντίον επιμελητή επικουρικού συναδέλφου. Η επίθεση συνοδεύτηκε από φράσεις και απειλές όχι μόνο απαράδεκτες και προσβλητικές για την ανθρώπινη ύπαρξη αλλά και επικίνδυνες όταν προέρχονται από «λειτουργό» που έδωσε τον όρκο του Ιπποκράτη. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τσακίσουν εν τη γενέσει τους τέτοιες συμπεριφορές. Τέτοιες συμπεριφορές να μην είναι αποδεκτές από πουθενά. Καλούμε το υπουργείο Υγείας, τη Διοίκηση της 1ης Υ.Πε., τη Διοίκηση και το Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΟΝΚ (ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ) να δουν άμεσα τη γραπτή καταγγελία του συναδέλφου, να πάρουν τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα τιμωρίας και αποτροπής τέτοιων φαινομένων», προσθέτει η ΕΙΝΑΠ.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ο Ελληνας γιατρός επιτέθηκε φραστικά στον Ιορδανό συνάδελφό του γαστρεντερολόγο, τον έφτυσε και τον κάλεσε να φύγει από τη χώρα. Αυτά έγιναν στις 26 Οκτωβρίου, αναφέρει στην καταγγελία του ο γαστρεντερολόγος, όταν είχε παρακαλέσει να κάνει τις εφημερίες που του αναλογούν το Νοέμβριο, μέσα στις πρώτες 17 ημέρες του μήνα, για να πάει στους γονείς του στην Ιορδανία, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Αυτή τη φορά, ο συγκεκριμένος συνάδελφος έφτασε στο σημείο να με φτύσει, να με προπηλακίσει και με προκάλεσε επανειλημμένως και απειλητικά να βγω εκτός νοσοκομείου για να λύσουμε τις διαφορές μας» αναφέρει στην καταγγελία του, στην οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει όπως λέει ο ίδιος, «διότι αισθάνθηκα ότι για πρώτη φορά κινδύνευε η σωματική μου ακεραιότητα και διότι το επεισόδιο αυτό ξεπερνά κάθε όριο ανοχής μου, παρά τη μεγάλη σύνεση, αυτοσυγκράτηση και πνεύμα συναδελφικότητας που επέδειξα κατά τα παλαιότερα επαναλαμβανόμενα επεισόδια προσβλητικής και ρατσιστικής συμπεριφοράς εναντίον μου».

ΥΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΕΙΝΑΠ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΙΟΡΔΑΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!