Εισαγγελική παρέμβαση για την απεργία σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Εισαγγελική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Παναγιώτα Φακου για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων του προσωπικού του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης που έκρινε τις κινητοποιήσεις τους παράνομες.

Η εισαγγελική έρευνα έχει το χαρακτήρα κατεπείγουσας, με εντολή να διακριβωθεί αν η συνέχιση των κινητοποιήσεων συνιστά παράβαση σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, προκειμένου να ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους έως τις 18 Νοεμβρίου. Εάν η απεργία παραταθεί και μετά την ερχόμενη Δευτέρα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το εξάμηνο θα χαθεί.

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Συγκλήτου. Αυτή τη στιγμή οχτώ σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είναι υπό κατάληψη, ενώ σήμερα και την Τετάρτη θα γίνουν συνελεύσεις φοιτητών και σε άλλες σχολές του.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!