Έγκριση υπερωριών σε εργαζόμενους των οικονομικών υπηρεσιών δήμων

Την έγκριση της κατ΄ εξαίρεσης αποζημίωσης υπερωριακής εργασίας για τους δημοτικούς υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών των δήμων ζητά με έγγραφο της προς τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκο, η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο σημειώνεται:

Σε όλους τους Δήμους της χώρας λίγες ημέρες πριν, ολοκληρώθηκε η διαδικασία «Δήλωσης – Διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων».

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, διαπιστώνουμε πως έχουν κατατεθεί χιλιάδες αιτήσεις πολιτών οι οποίες σε εύλογο χρονικό διάστημα πρέπει να διεκπεραιωθούν. Εργασία που απαιτεί την εμπειρία των αρμόδιων υπαλλήλων προκειμένου να αποφευχθούν λάθη που θα δημιουργήσουν πολλαπλά προβλήματα τόσο στην υπηρεσία, όσο και στους εξυπηρετούμενους πολίτες.

Είναι ανθρωπίνως αδύνατο οι αρμόδιοι υπάλληλοι που ούτως ή άλλως είναι επιφορτισμένοι με τον καθημερινό όγκο εργασίας, να διεκπεραιώσουν εντός ωραρίου εργασίας τις συσσωρευμένες αιτήσεις των Δημοτών.

Παρότι οι εργαζόμενοι των καθ΄ όλην αρμοδίων υπηρεσιών επιθυμούν να εργαστούν υπερωριακά, προκειμένου να καταχωρήσουν τις αιτήσεις, η πρόβλεψη του Νόμου για είκοσι (20) ώρες απογευματινής εργασίας μηνιαίως, δεν μπορούν να καλύψουν την υπερωριακή εργασία που απαιτείται να παράσχουν οι εργαζόμενοι για την ολοκλήρωση των αιτήσεων.

Ενημερωτικά, ένας εργαζόμενος με αποκλειστική απασχόληση στην καταχώρηση αιτήσεων, δύναται να διεκπεραιώσει το ανώτερο σαράντα (40) αιτήσεις ημερησίως.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να προβλεφθεί κατ΄ εξαίρεση αποζημίωση υπερωριακής εργασίας για τους εμπλεκόμενους εργαζόμενους που θα επαρκεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Επισημαίνουμε πως επιλογές που κάποιοι Δήμαρχοι προωθούν, όπως η πρόσληψη εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις ή η ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες είναι απαράδεκτες και μη αποδεκτές.

Η πρόσληψη εργαζομένων μέσω δίμηνων συμβάσεων απαιτεί την εκπαίδευση αλλά και την επίβλεψή τους από τους αρμόδιους υπαλλήλους, ενώ η επιλογή των ιδιωτών αφορά όσους συνειδητά επιθυμούν να ξεπουλήσουν και να εκχωρήσουν τις αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α. σε ιδιώτες με κάθε ευκαιρία.

Θεωρούμε πως η υιοθέτηση του αιτήματός μας είναι η μόνη αναγκαία διέξοδος υπό τις παρούσες συνθήκες.

ΕΓΓΡΑΦΟ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!