Δυσμενή απόσπαση συνδικαλιστή του υπουργειού Τουρισμού καταγγέλει η ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, καταγγέλλει την απόσπαση της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Υπουργείου Τουρισμού, Ναυπλιώτου Παναγιώτας από το Υπουργείο, όπου υπηρετούσε μέχρι τώρα και ασκούσε τα συνδικαλιστικά της καθήκοντα, στην Ανεξάρτητη Αρχή Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της «η μετακίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές δυσκολίες, στην εκπλήρωση των συνδικαλιστικών της καθηκόντων, στο Συλλογικό Όργανο. Θέτει εμπόδια στη συνδικαλιστική της δραστηριότητα, πράγμα που αντίκειται στις διατάξεις του Νόμου 1264/82 περί διευκόλυνσης συνδικαλιστικών στελεχών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν την υπογραφή της απόφασης είχε σταλεί σχετικό έγγραφο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ στο Υπουργείο Τουρισμού και είχαν γίνει παρεμβάσεις από τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής που όμως δεν ελήφθησαν υπόψη.
Επειδή θεωρούμε ότι οι ενέργειες αυτές προσβάλλουν τα συνδικαλιστικά όργανα και υπονομεύουν τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και ελευθερίες περιφρονούν νόμους, ψηφισμένους από τη Βουλή των Ελλήνων, απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης απόσπασης της συναδέλφου Ναυπλιώτου Παναγιώτας.»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΔΕΔΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!