Διοριστέοι 3Κ/2018: Επιστολή στον Τ. Θεοδωρικάκο -Τι ζητούν

Επιστολή προς το νέο υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκο απέστειλα οι «3κ/2018 Ενωμένοι Διοριστέοι», με την οποία ζητούν νομοθετική ρύθμιση η οποία να εξαιρεί κατηγορίες διοριστέων της προκήρυξης 3κ/2018 από την υποχρέωση να έχουν σε ισχύ αυτές τις ιδιότητες κατά το διορισμό τους.

Ειδικότερα στην επιστολή τους, σημειώνουν:

Αξιότιμε Υπουργέ Κε Τάκη Θεοδορικάκο.

Αρχικά σας συγχαίρουμε και σας ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στο σημαντικό έργο σας.

Είμαστε επιτυχόντες της προκήρυξης 3κ/2018. Συμμετέχοντας στο διαγωνισμό γνωρίζαμε από επίσημες δηλώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και του ΑΣΕΠ, ότι τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τέλος Νοεμβρίου του 2018.

Το νομικό πλαίσιο αλλά και η προκήρυξη αναφέρουν σαφώς ότι όσοι επιτύχουν στις ειδικές κατηγορίες οφείλουν να έχουν σε ισχύ τις ιδιότητες τόσο κατά τη διάρκεια των αιτήσεων όσο και του διορισμού τους.

Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των οριστικών αποτελεσμάτων πέραν των 6 μηνών είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί διοριστέοι που πέτυχαν στις ειδικές κατηγορίες θέσεων να μην έχουν σε ισχύ τις ιδιότητές τους αυτήν την περίοδο των διορισμών, 16 μήνες μετά τη δημοσίευση των προσωρινών αποτελεσμάτων.

Οι περισσότερες βεβαιώσεις των ειδικών κατηγοριών έχουν ισχύ 6 μήνες, η δε νομοθεσία που ζητάει να έχουν σε ισχύ τις ιδιότητες για το διορισμό τους είναι «άδικη» εφόσον δεν υπήρχε το χρονικό όριο των αντίστοιχων μηνών για την ολοκλήρωση της προκήρυξης και των διορισμό των επιτυχόντων.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε, σε περιπτώσεις ανήλικων τέκνων τρίτεκνων και πολυτέκνων που ενηλικιώθηκαν στο διάστημα των 16 μηνών καθώς και αρκετές παθήσεις των ΑΜΕΑ που χρειάζονται επανεξέταση κάθε 6 μήνες διότι δεν είναι σταθερές στο ποσοστό αναπηρίας των δικαιούχων και βάση της κείμενης νομοθεσίας δεν μπορούν να διοριστούν ενώ το δικαιούντο.

Πιστεύουμε ότι η λύση σε αυτό το πραγματικό πρόβλημα είναι μία νομοθετική ρύθμιση η οποία να εξαιρεί τους διοριστέους της προκήρυξης 3κ/2018 από την υποχρέωση να έχουν σε ισχύ αυτές τις ιδιότητες κατά το διορισμό τους. Παράλληλα, αν είναι εφικτό, η συγκεκριμένη ρύθμιση να επεκταθεί σε όλες τις προκηρύξεις διαγωνισμών, καθώς παρέχεται η δυνατότητα και η ελπίδα από το κράτος σε αυτές τις περιπτώσεις συμπολιτών μας να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς (με σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας), αλλά οι μεγάλες καθυστερήσεις του ΑΣΕΠ στην έκδοση των αποτελεσμάτων, που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 2 χρόνια, έχουν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό αυτών.

Επίσης στους περισσότερους διοριστέους δημιουργούν εμπόδια αρκετά γραφεία προσωπικού των Δήμων ζητώντας δικαιολογητικά που έστειλαν στο ΑΣΕΠ για τα οποία δεν έχουν αντίγραφα και δεν είναι απαραίτητα για το διορισμό τους. Το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ έστειλε στους ΟΤΑ συμπληρωματικές οδηγίες – επισημαινοντας ότι ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από το ΑΣΕΠ και να ζητούν μόνο όσα έγγραφα χρειάζονται για τους διορισμούς – εντούτοις δεν εφαρμόζονται από ολους τους φορείς με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους οι διοριστέοι.

Ελπίζουμε στη στήριξη και στην άμεση υλοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας και θα θέλαμε αν είναι δυνατόν συνάντηση μαζί σας ή με αρμόδια στελέχη του Υπουργείου σας, διότι τα τοπικά σωματεία της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν ανταποκρίνονται στην επίλυση των προβλημάτων μας και η βοήθειά σας μας είναι απαραίτητη. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων. 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ, 3Κ/2018


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!