Διοικήτρια ΟΑΕΔ: Διευκρινήσεις για νέες τιμές και συμψηφισμούς οφειλών εργατικών κατοικιών

Στις νέες τιμές για τις εργατικές κατοικίες αλλά και λεπτομέρειες σχετικά με τον συμψηφισμό για όσους πλήρωναν με μεγαλύτερο τίμημα έδωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη μιλώντας σήμερα στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, σημείωσε ότι «ο Οργανισμός είναι ο διάδοχος του ΟΕΚ από το 2013 αναλαμβάνοντας βρήκαμε αρκετά προβλήματα, γιατί οι οικισμοί που μας παραδόθηκαν ήταν οι πιο δύσκολοι στην διαχείριση και διεκπεραίωση υπήρχαν προβλήματα ακόμη και με τη γη, ιδιοκτησίας του χώρου όπου είχαν κτιστεί κατοικίες. Είχαμε κακοτεχνίες, οικισμούς που είναι «κολλημένοι», έχουμε τέσσερις οικισμούς που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, επειδή υπήρχαν τεράστια προβλήματα αποχετευτικά, περιβάλλοντος χώρου, νομικής και τεχνικής φύσης, τα οποία ήταν απαραίτητο να διευθετηθούν. Πριν από δύο εβδομάδες περίπου, ελήφθη απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ που εφαρμόζει υπουργική απόφαση μετά από πόρισμα ειδικής επιτροπής για τον εκ νέου προσδιορισμό της τιμής του τ.μ. με την οποία παραχωρούνται στους δικαιούχους οι κατοικίες».

Με την απόφαση αυτή, όπως είπε η κ.Καραμεσίνη: «Προσδιορίστηκε ενιαία τιμή για όλους τους δικαιούχους κατοικιών 150 οικισμών εργατικών κατοικιών έπεσε η χρεούμενη τιμή μονάδας ανά τ.μ. από μία διακύμανση μεταξύ 650-1035 ευρώ ανά τ.μ. σε 304 ευρώ ανά τ.μ.» Υπενθύμισε μάλιστα ότι στα 380 ευρώ ανά τ.μ. είχε οριστεί η τιμή για το Ολυμπιακό Χωριό.

Τιμές προϊόν της «φούσκας» και του υψηλού κόστους

Σχολιάζοντας την σημαντική μείωση σε σχέση με τις προηγούμενες τιμές, η κ.Καραμεσίνη υπογράμμισε ότι «είχαν να κάνουν και με το κόστος κατασκευής και με την έκρηξη τιμών στα ακίνητα συμπαρασύρθηκαν από τη «φούσκα» στα ακίνητα».

Παράλληλα, ανέφερε «υπήρχαν αστοχίες του ΟΕΚ και αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας που δημιούργησαν το πρόβλημα … σημερινή κυβέρνηση προσπάθησε να τα επιλύσει με τη σύσταση αυτής της επιτροπής, για να υπάρχει ίση μεταχείριση σε όλους τους οικιστές και δικαιούχους».

Για όσους είχαν αρχίσει να πληρώνουν στο παρελθόν με υψηλότερες τιμές, υπάρχει συγκεκριμένη πρόνοια. Όπως είπε η επικεφαλής του ΟΑΕΔ, «για 11.134 δικαιούχους έχουμε αυτή την ενιαία τιμή. Αυτοί δεν έχουν ακόμη πάρει οριστικά παραχωρητήρια, αλλά προσωρινά δίνεται μία διέξοδος και αυτό συμπαρασύρει και αυτούς με οριστικά παραχωρητήρια, που δεν έχουν ακόμη εξοφλήσει τα σπίτια τους, σε αυτή την εικοσαετή περίοδο δόσεων, σε οικισμούς από το 1996 και ύστερα». Σε αυτές τις περιπτώσεις, αν η τιμή που έχουν χρεωθεί με τα οριστικά τους πλέον παραχωρητήρια, είναι υψηλότερη από τα 304 ευρώ ανά τ.μ., τότε αναπροσαρμόζεται προς τα κάτω η οφειλή τους και όσοι έχουν εξοφλήσει, συμψηφίζεται το ποσό και το υπερβάλλον τους επιστρέφεται, όπως είπε η κ.Καραμεσίνη.

«Δεν μιλάμε για τους 11.000 μόνο, μιλάμε για άλλους 10.000 σε αυτή την κατάσταση», όπως είπε, αλλά και «για αυτούς που είχαν εξοφλήσει πριν το 1996 ή υπάρχει ακόμη εκρεμμότητα, που είναι 7.000 περίπου. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν ρυθμίσεις αποπληρωμής».

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, TIMES, ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΟΑΕΔ, ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ, ΣΥΜΦΗΦΙΣΜΟΙ ΟΦΕΙΛΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!