Διοικήτρια ΟΑΕΔ: Ανώτατο όριο τα 70 ημερομίσθια για το επίδομα ανεργίας

Ανώτατο όριο για να διατηρήσει ένας άνεργος το επίδομα ανεργίας, είναι τα 70 ημερομίσθια περιστασιακής απασχόλησης σε ετήσια βάση. Αυτό ξεκαθάρισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μ. Καραμεσίνη.

Όπως τόνισε με βάση το νέο νομοθετικό καθεστώς οι άνεργοι μπορούν να πραγματοποιούν έως 70 ημέρες εργασίας ετησίως, στο πλαίσιο της περιστασιακής απασχόλησης, χωρίς να χάνουν το επίδομά τους. Απλώς το επίδομα αναστέλλεται για τις ημέρες εργασίας τους και επαναχορηγείται μετά τη λήξη του για το χρονικό διάστημα που απομένει.

Εξάλλου σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η διοίκηση του ΟΑΕΔ διευκρινίζεται ότι το επίδομα ανεργίας διακόπτεται όταν ο άνεργος εργαστεί περιστασιακά έστω και για μία ημέρα. Όμως το επίδομα επαναχορηγείται με τη λύση της εργασιακής σχέσης. Σημειώνεται ότι η διάταξη ισχύει από τις 28 Μαρτίου 2017 και μετά. Αφορά όλους τους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, είτε είναι επιδοτούμενοι είτε όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εγκύκλιος ΟΑΕΔ για περιστασιακή απασχόληση και επίδομα ανεργίας (παραδείγματα)

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΟΑΕΔ, 70 ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ, ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!