Δημόσιο: Στην Ολομέλεια του Α.Π. το επίδομα των 176 ευρώ

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ως ζήτημα εξαιρετικής σημασίας που απασχολεί μεγάλη κατηγορία εργαζομένων, παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου από το Εργατικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η υπόθεση της καταβολής ή όχι του επιδόματος των 176 ευρώ σε εργαζομένους στο Δημόσιο Τομέα.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση τους αρεοπαγίτες τους απασχόλησαν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία νεώτερων μνημείων και τεχνικών έργων Ηπείρου, όπως και άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ, καθώς το επίδομα αυτό παρέχεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μη εξομοιούμενο με μισθό, ανεξαρτήτως αν η παροχή αυτή χορηγείται παρανόμως σε άλλες κατηγορίες υπαλλήλων.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει ότι η μη επέκταση του εν λόγω επιδόματος και στους δικαστικούς υπαλλήλους, δεν παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας.

Αν η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κρίνει ότι η χορήγηση του επίμαχου επιδόματος πρέπει να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, τότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, για οριστική κρίση, λόγω της αντίθετης απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Διευκρινίζεται ότι το επίδομα των 176 ευρώ αρχικά χορηγήθηκε σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων  και στην συνέχεια με υπουργικές αποφάσεις επεκτάθηκε αδιακρίτως σε αρκετές άλλες κατηγορίες υπαλλήλων.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΠΙΔΟΜΑ, ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!