Δημόσιο -ευπαθείς ομάδες: Καταγγελία υπαλλήλου με χρόνιο άσθμα

Την απορία γιατί οι πάσχοντες από χρόνιο άσθμα, αν και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες σύμφωνα με τον επιστημονικό κόσμο (ΕΟΔΥ, Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία), δεν έχουν συμπεριληφθεί στην αναρρωτική άδεια στο Δημόσιο εκφράζει μέσω της aftodioikisi.gr δημόσιος υπάλληλος από την Κρήτη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: 

Εἰμαι μόνιμη υπάλληλος σε Δημόσια Υπηρεσία της Κρήτης.

Έχω διαγνωσθεί από ετών με πνευμονολογικά προβλήματα. Ειδικότερα, σύμφωνα με γνωμάτευση της θεράπουσάς μου ιατρού, πάσχω «[…] από σοβαρού βαθμού χρόνιο βρογχικό άσθμα και χρήζω παραμονής στην οικία μου ως άτομο υψηλού κινδύνου για νόσηση από covid 19 […]».

Αιτήθηκα από την Υπηρεσία μου τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας για το χρονικό διάστημα ισχύος των έκτακτων μέτρων, κατ’ εφαρμογή των οριζομένων στην αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ. 69/110/οικ. 8189/20-3-2020 (ΑΔΑ: 6Δ8Ι46ΜΤΛ6-8ΞΩ) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, και συγκεκριμένα των αναφερομένων στο Κεφάλαιο Α, σελ. 3: «Τέλος, οι υπάλληλοι του Δημοσίου που δεν περιλαμβάνονται στις ανωτέρω διατάξεις της σχετικής ΠΝΠ και της ΚΥΑ ως ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη covid 19, δύνανται κατά την κρίση των αρμοδίων θεραπόντων ιατρών τους να προσκομίσουν εκείνα τα δικαιολογητικά δυνάμει των οποίων είναι δυνατή η χορήγηση άδειας στους υπαλλήλους αυτούς, σύμφωνα με τις πάγιες κείμενες διατάξεις (π.χ. αναρρωτική άδεια) […]».

Ερωτώ και παρακαλώ όπως διευκρινιστεί αρμοδίως, η εν λόγω αναρρωτική άδεια, εφόσον οι πάσχοντες από χρόνιο άσθμα, αν και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες σύμφωνα με τον επιστημονικό κόσμο (ΕΟΔΥ, Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία), δεν έχουν συμπεριληφθεί στα ως άνω μέτρα, θα προσμετρηθεί στις αναρρωτικές άδειες του τρέχοντος έτους και θα πρέπει να κληθώ ενώπιον υγειονομικής επιτροπής;

Ποιες ομάδες περιλαμβάνει η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

Υπενθυμίζεται ότι  στην εγκύκλιο του ΥΠΕΣ με θέμα «Επέκταση της διευκόλυνσης ειδικής άδειας σε άλλες ομάδες ευπαθείς/αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID 19», προσδιορίζονται οι ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID 19 ως εξής:

· Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια.
· Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια.
· Άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη.
· Καρκινοπαθείς υπό ενεργό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία
· Μεταμοσχευμένοι ασθενείς.  Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη αυτή ομάδα αυξημένου κινδύνου προσδιορίζεται από την Εθνική Επιτροπή προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID -19 συγκεκριμένα ως εξής: Μεταμοσχευμένοι ασθενείς υπό ενεργό ανοσοκαταστολή, που λαμβάνουν 2 ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΧΡΟΝΙΟ ΑΣΘΜΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!