Δήμος Θεσσαλονίκης: Καταγγελία Εργαζομένων στην Κοινωφελή για μη χορήγηση ΜΑΠ

  • Απο stergios
  • 8 Αυγούστου 2018 - 13:48
  • Comments Off

Κατατέθηκε στο ΚΕΠΕΚ Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα 8-8-2018 καταγγελία με αριθμό πρωτοκόλου 279015. Υπογράφτηκε από 13 εργαζόμενους του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας», αλλά όσοι δεν πήραν τα ΜΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι περισσότεροι στην συγκεκριμένη υπηρεσία και πρόγραμμα.

«Η διοίκηση Μπουτάρη συνεχίζει να μην κάνει καμία ενέργεια για την προμήθεια ΜΑΠ για το σύνολο των εργαζομένων. Όπως καμία ενέργεια δεν πραγματοποιούν και τα υπουργεία εργασίας και εσωτερικών παρά τις έγγραφες καταγγελίες της παραταξής μας και εργαζομένων. Η κατάσταση στο θέμα της υγιεινής και ασφάλειας έχει φτάσει στο απροχώρητο στον δήμο Θεσ/νίκης.Καλούμε τους συναδέλφους σε συσπείρωση και αγώνα και για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα, κόντρα και στην πλειοψηφία του ΣΕΔΘ- Δύναμη Ενότητας και ΑΔΗΚ- που έχει κλείσει το σωματείο εδώ και δυο μήνες για διακοπές», αναφέρουν συνδικαλιστές της ΔΑΣ Θεσσαλονίκης.

Καταγγελία

Όσοι υπογράφουμε την καταγγελία είμαστε από τον Απρίλιο του 2018 εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Κατασκευών του Δήμου Θεσσαλονίκης μέσω του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» του ΟΑΕΔ με οκτάμηνη σύμβαση. Μεταξύ άλλων, ο Δήμος Θεσ/νίκης είναι υποχρεωμένος να μας παρέχει και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας(ΜΑΠ) ανάλογα με την ειδικότητα του κάθε εργαζόμενου. Από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα δεν μας έχουν χορηγηθεί ΜΑΠ. Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες σε συνάδελφό μας σιδερά μπήκε ένα γρέζο στο μάτι, κάτι που δεν θα είχε συμβεί αν είχε τα απαραίτητα ΜΑΠ.

Από όσα γνωρίζουμε, τα προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας» προβλέπουν και κονδύλια για την αγορά υλικών, εργαλείων και ΜΑΠ για τους εργαζόμενους του προγράμματος. Τα κονδύλια για όλα τα παραπάνω δίνονται άμεσα στους Δήμους και οι διαδικασίες για την αγορά όλων αυτών των υλικών είναι γρήγορες (απευθείας αναθέσεις ή πρόχειροι διαγωνισμοί). Προφανώς ο Δήμος Θεσ/νίκης έχει στην κατοχή του τα συγκεκριμένα κονδύλια.

Ζητούμε την παρέμβαση και τον έλεγχο της Υπηρεσίας σας ώστε να μας χορηγηθούν όλα τα ΜΑΠ που προβλέπουν η νομοθεσία και υπουργικές αποφάσεις.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΜΑΠ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΕΠΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!