Δήμος Θεσσαλονίκης: Απεργία εργαζομένων την Πέμπτη

  • Απο stergios
  • 17 Φεβρουαρίου 2019 - 10:28
  • Comments Off

Απεργία για την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου και συγκέντρωση στις 10:30π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου προκηρύσσει η ΔΑΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την ανακοίνωσή της να έχει ολόκληρη ως εξής:

«Συναδέλφισσες /συνάδελφοι, την Πέμπτη 21 Φλεβάρη απεργούμε για:

Το επίδομα βαριάς- ανθυγιεινής εργασίας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 396 του μνημονιακού Ν.4512/2018, θα χορηγείται στους δικαιούχους συναδέλφους έως 28 Φεβρουαρίου 2019. Η κυβέρνηση μετά την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ είπε ότι θα δοθεί , με νομοθετική ρύθμιση, παράταση έξι μηνών προκειμένου η επιτροπή («σοφών») που έχει συγκροτηθεί να ολοκληρώσει το «έργο» της. Το » έργο» της είναι η επανεξέταση -από μηδενική βάση- των δικαιούχων εργαζομένων και το ύψος του επιδόματος που θα λαμβάνουν. Η εξαγγελία έγινε, την ρύθμιση δεν την  είδαμε, με αποτέλεσμα οι περισσότερες οικονομικές υπηρεσίες των δήμων να προχωρούν σε περικοπή του επιδόματος για τον μήνα Μάρτη. Συνάδελφοι,  γνωρίζουμε καλά τον ρόλο αυτών των «επιτροπών», γνωρίζουμε καλά πια και την πολιτική της κυβέρνησης, σκοπός τους είναι η κατάργηση τελικά του επιδόματος και η περαιτέρω απαξίωση του κλάδου,  ενός κλάδου που μετρά δεκάδες νεκρούς τα τελευταία χρόνια και  σχεδόν καθημερινά  τραυματίες.

  • Καμιά περικοπή στα Β.Α.Ε. και στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας και 

έβγαλαν ειδικότητες από τα Β.Α.Ε.

  • Κανένας συμψηφισμός προσωπικής διαφοράς και ανθυγιεινού επιδόματος.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, χορήγηση εγκεκριμένων 

και πιστοποιημένων Μ.Α.Π.

  • Αναγνώριση του Εργατικού Ατυχήματος και της Επαγγελματικής Ασθένειας και 

στον δημόσιο τομέα.

  • Κρατική χρηματοδότηση υποδομών και μηχανημάτων, συνεχής εκπαίδευση των εργαζομένων, για να εκλείψουν οι νεκροί και τσακισμένοι εργαζόμενοι που έχουν φτάσει σε θλιβερά επίπεδα στους δήμους.

Πλήρη απαλλαγή των εργαζομένων των Οικονομικών Υπηρεσιών των δήμων  από κάθε πειθαρχική ή ποινική ευθύνη σχετική με την οικονομική διαχείριση, και εφαρμογή των σχετικών διατάξεων μόνο αν προκύπτει βαριά αμέλεια ή δόλος, όπως ισχύει για τους αιρετούς.

 – Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων. Δημοτικές υπηρεσίες με αποκλειστικά δημόσιο- κοινωνικό χαρακτήρα.

Να καταργηθεί η αντιδραστική «αξιολόγηση» εργαζομένων και υπηρεσιών, που στόχο έχει τις μειώσεις μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις.

Να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την άμεση αναδρομική καταβολή του 25% του μισθού των εργαζόμενων σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών για όσο διάστημα διήρκησε η διαθεσιμότητά τους.

Να μην εκχωρηθούν τα αποθεματικά των δήμων στην Τράπεζα  Ελλάδας.

 

 

                                                                                Γραμματεία της Δ.Α.Σ.

                                                                                                     Φλεβάρης 2019

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΔΑΣ ΟΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!