Δήμος Αθηναίων: Επιστρέφουν οριστικά στην εργασία τους απολυμένοι 3Κ (φωτο)

Στην εργασία τους επιστρέφουν άμεσα οι 43 απολυμένοι συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων για τους οποίους, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, το Πρωτοδικείο Αθηνών, είχε αποφάσισε να διατηρήσει την από 13/11/2019 Προσωρινή Διαταγή που είχε εκπνεύσει στις 31.12, έως την έκδοση της απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ανταρσία»-Δ.Αθήνας: Η επαναπρόσληψη των 43 συμβασιούχων ανοίγει το δρόμο για μονιμοποιήσεις όλων

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια συνάντησης των εκπροσώπων της «Εργατικής Αντεπίθεσης», καθώς των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων του ΔΣ Αθηναίων Νάσου Ηλιόπουλου, Πέτρου Κωνσταντίνου και Ντίνας Ρέππα.

Ήταν οι τρεις παρατάξεις (Ανοιχτή Πόλη, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, αντίστοιχα) που πίεσαν τον δήμαρχο Aθηναίων, ο οποίος, πληροφορίες αναφέρουν ότι αμφιταλαντεύτηκε, για την τελική του απόφαση. Γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και από την καθυστέρηση των πέντε ημερών.

Πάντως, τέλος καλό όλα καλά για τους 43, καθώς ο κ. Μπακογιάννης ανακοίνωσε ότι η τελική απόφαση για την παραμονή τους θα ληφθεί και τυπικά στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την ερχόμενη Δευτέρα.

Να σημειωθεί ότι νέα δικάσιμος για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων έχει οριστεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2020, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι 43 συμβασιούχοι θα παραμείνουν στην εργασία τους, τουλάχιστον έως το φθινόπωρο.

Με ανακοίνωση τους, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΠΑΤΑΡΗΣ – ΗΛΙΑ ΑΛΕΥΡΑ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, σε ανακοίνωση τους, αναφέρουν:

«Οι σαράντα τρείς (43) συμβασιούχοι καθαριότητας του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ της  υπ’ αριθ.  3Κ / 2018 Προκήρυξης επαναπροσλαμβάνονται και θα απασχοληθούν με προσωρινή διαταγή που χορήγησε επί της έδρας το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) μετά από σχετική θετική εισήγηση των Διοικητικών Νομικών Υπηρεσιών και του ίδιου του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη μέχρι την εκδίκαση της αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων τους που θα γίνει την 30η Σεπτέμβρη 2019» .

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, 3Κ/2018, PROTEINOMENA, 43 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!