Δήμος Αλεξανδρούπολης: Ψήφισμα για την παραμονή 230 συμβασιούχων

  • Απο stergios
  • 20 Οκτωβρίου 2019 - 19:14
  • Comments Off

Αίτημα να παραμείνουν στις θέσεις τους, για όσο χρειαστεί, και να μην απολυθούν, περιλαμβάνει το ψήφισμα που ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης για το εργασιακό μέλλον 230 συμβασιούχων υπαλλήλων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ευαίσθητους τομείς, όπως η καθαριότητα και η αποχώρησή τους θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία του δήμου.

Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και τονίζοντας πως η ελαστική εργασία απλώς ανακυκλώνει τον εφιάλτη της ανεργίας. Στη συνεδρίαση κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα, παρέστησαν και συμβασιούχοι, οι οποίοι επίσης εξέφρασαν την αγωνία τους για τις δουλειές τους. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν στάθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων, ενώ ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης ενημέρωσε πως έχει ήδη αποστείλει σχετικό αίτημα – επιστολή για παράταση των συμβάσεων προς τα αρμόδια υπουργεία.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που επίσης θα αποσταλεί στην κυβέρνηση, έχει ως εξής:

«Ομόφωνα λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης για όσο διάστημα απαιτείται η εργασία τους για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών του Δήμου.

Συμπαραστεκόμαστε, απόλυτα, και με κάθε τρόπο και μέσο, ως Δημοτικό Συμβούλιο στο πλευρό των εργαζομένων, διότι εξυπηρετούν αενάως, άοκνα, απολύτως ικανοποιητικά και με κάθε ζήλο τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου μας.

Είναι κοινωνικά και συνταγματικά δίκαιο και ηθικό να συνεχίζουν να εργάζονται, προκειμένου να δύνανται, αξιοπρεπώς, να συντηρούν τις οικογένειες τους.

Στόχος μας, μεταξύ των άλλων, είναι να συμβάλλουμε, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι, στην καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία πλήττει, πρωτίστως, τους νέους ανθρώπους στη χώρα μας».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΨΗΦΙΣΜΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΠΑΡΑΜΟΝΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΟΥΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!