Δήμος Αγίας Παρασκευής: Έρχονται κινητοποιήσεις -Καταγγελία εργαζομένων για οφειλές δεδουλευμένων ενός έτους

Την κατανόηση των συνδημοτών τους, για την όποια ταλαιπωρία ενδέχεται να δημιουργήσουν στον αγώνα που θα διεξάγουν κατά της Υπηρεσίας, ζητούν μέλη του Εργατοτεχνικού προσωπικού του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι θα προβούν σε κινητοποιήσεις, καθώς η κατάσταση με την υπηρεσία και τη διαχείριση των εργασιακών τους δικαιωμάτων έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Πιο συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι η υπηρεσία τους χρωστάει δεδουλευμένα από τον Οκτώβρη του 2019, ότι δεν έχει δώσει ακόμη τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας των ετών 2019 και 2020, ότι δεν τους έχουν γίνει οι απαραίτητες υποχρεωτικές Ιατρικές Εξετάσεις τουλάχιστον για τα ίδια έτη, καθώς και ότι δεν έχει προγραμματισθεί ούτε ο εμβολιασμός του αντιγριπικού εμβολίου στους εργαζόμενους.

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά τις ιατρικές εξετάσεις, υπογραμμίζουν ότι από τον Μάρτιο του 2020, που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός, η υπηρεσία δεν έχει φροντίσει να μεριμνήσει για τις εξετάσεις τους, παρόλο που καλούνται να καθαρίζουν την πόλη, να επισκευάζουν, να συντηρούν και να απολυμαίνουν τους κοινόχρηστους χώρους που χρησιμοποιούν οι υπόλοιποι δημότες.

Οι υπάλληλοι, στην ανακοίνωση τους, διευκρινίζουν ότι δεν θα μπουν στον κόπο να σχολιάσουν την ακαταλληλότητα των χώρων εργασίας, τον απαρχαιωμένο στόλο και τεχνικό εξοπλισμό, την έλλειψη στοιχειωδών πρωτοκόλλων υγιεινής, ενώ απευθύνουν κάλεσμα στους συνδημότες τους να υποστηρίξουν την προσπάθειά τους, ώστε να μπορέσουν να κάνουν την εργασία τους– και κατά συνέπεια και τη ζωή των συνδημοτών τους – πιο καθαρή και πιο ασφαλής για όλους.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!