Δήμοι: Συνεχίζονται οι καταλήψεις τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την Τρίτη αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα (μοναδική εξαίρεση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πρότεινε 48ωρες επαναλαμβανόμενες από τη Δευτέρα) το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, όπως είχε προαναγγείλει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στους δήμους αποφάσιασαν να απέχουν από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο  και να συνεχίσουν τις καταλήψεις, κυρίως, στα γραφεία προσωπικού, ενώ την Τρίτη πραγματοποιούν στάσεις εργασίας (11 με 3 και 3 με 7) και πορεία στις 11.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου θα επιδιώξουν για μία ακόμη φορά συνάντηση με τον Α. Μανιτάκη. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών της χώρας.

Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ η οποία έχει εξουσιοδοτηθεί από το γενικό συμβούλιο για συνέχιση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που το υπουργείο δεν αποσύρει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Παράλληλα το γ.σ. της ΠΟΕ – ΟΤΑ προκήρυξε 4ωρη στάση από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης και Συγκέντρωση συμπαράστασης στους τρεις συλληφθέντες συναδέλφους στις 12.00 το μεσημέρι, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου).

Απαντώντας το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις διαρροές για νομοθετική ρύθμιση, μέσω της οποίας θα μπορεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης να υπογράφει τις διαπιστωτικές πράξεις, σημειώνει:

«Το Γενικό Συμβούλιο σύσσωμο εκφράζει την αποφασιστικότητά του να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος. Διαρροές και απειλές πως είτε εφόσον δεν αποσταλούν τα στοιχεία δεν θα πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι Αορίστου Χρόνου, είτε ότι με νομοθετική παρέμβαση θα αρθεί η αρμοδιότητα για την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στερούνται σοβαρότητας και εγκυρότητας. Ο απροκάλυπτος εκβιασμός και η προσπάθεια δημιουργίας ρήγματος στο ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων θα πέσει στο κενό.

»Τους απαντάμε πως δεν πτοούμαστε, με ενότητα και με αλληλεγγύη θα σταθούμε όρθιοι παρά τον πόλεμο που το «σύστημα» λυσσασμένα οργανώνει, στοχοποιώντας πρόσωπα και θεσμούς. Δηλώνουμε πως με την πρώτη απόλυση-διαθεσιμότητα συναδέλφου, θα βρεθούμε ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !!!»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ

 

Σχετικά:
Μπαλασόπουλος: Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΝΕΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!