ΔΗΜΟΙ: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Το αλαλούμ που έχει προκληθεί με τις διαθεσιμότητες, εξαιτίας των χειρισμών Μανιτάκη, τον οποίο -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της- η κυβέρνηση «τον εξαφάνισε», οδηγεί σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, στο ίδιο μοτίβο, τουλάχιστον μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Έτσι, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να αποφασίσει το απόγευμα τη συνέχιση στις καταλήψεις των γραφείων προσωπικού των δήμων, προκειμένου να μην αποσταλούν λίστες (εξαιρούνται οι επίορκοι, βάσει της σχετικής ανακοίνωσης-αλλαγή στάσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ) μέχρι Παρασκευή. Επίσης, να δοθεί στους κατά τόπους συλλόγους η «εν λευκώ» επιταγή για να αποφασίσουν πού -πέραν των γραφείων προσωπικού- θα γίνουν καταλήψεις σε δημοτικά κτήρια. Τέλος, αναμένεται να προχωρήσει και σε νέα στάση εργασίας και πορεία – συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή.

Εξαιρούνται οι καταλήψεις σε ευαίσθητα κοινωνικές δομές, όπως οι παιδικοί, τα ΚΑΠΗ, τα ΚΗΦΗ, τα ιδρύματα αστέγων κτλ. Η, δε, αποκομιδή των σκουπιδιών αναμένεται να συνεχιστεί σε πολλούς δήμους της χώρας, με το δεδομένο πως έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται βουνά τα σκουπίδια στους δρόμους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Να σημειωθεί πως ούτε και σήμερα, κατά τη συγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δέχθηκε ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης να συναντηθεί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Δέχθηκε όμως να τους συναντήσει μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

 

Διαβάστε επίσης:
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: Η ΠΟΕ-ΟΤΑ… ΔΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αύριο «βουλιάζει» η Θεσσαλονίκη για τους «3»
Φεύγουν από δήμους, πάνε… Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Αποκεντρωμένη Κρήτης: Τα ΜΑΤ «έσπασαν» την κατάληψη

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!