Δήμοι Μεσσηνίας: Επιστρέφουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι

Τουλάχιστον μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στις 24 Απριλίου και πιθανότατα έως την έκδοσή τους έπειτα από μερικούς μήνες, επιστρέφουν από σήμερα  Τρίτη στην εργασία τους, οι συμβασιούχοι καθαριότητας των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Το δικαστήριο τη Δευτέρα έκανε δεκτή την έκδοση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει οι 18 συμβασιούχοι καθαριότητας του Δήμου Μεσσήνης και οι 24 συμβασιούχοι καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας. Αίτηση προσωρινής διαταγής είχε κατατεθεί και για τους τρεις συμβασιούχους εργαζομένους του Δήμου Οιχαλίας.

Πρώτη χθες ενώπιον της προέδρου Πρωτοδικών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Θάρρος» συζητήθηκε η προσωρινή διαταγή του Δήμου Μεσσήνης. Ο ένας εκ των συνηγόρων των συμβασιούχων του Δήμου Μεσσήνης, Άγγελος Βλαχονικολός, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια συζήτησης της προσωρινής διαταγής ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης κ. Γεωργακόπουλος επιβεβαίωσε ότι ο Δήμος έχει ανάγκη το συγκεκριμένο προσωπικό. Επίσης, είπε ότι από τους 18 συμβασιούχους, μόνο οι τρεις περιλαμβάνονται στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Κατά συνέπεια, οι 6 μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες στον τομέα καθαριότητας του Δήμου, ιδιαίτερα μάλιστα την εβδομάδα που έρχεται, οπότε αυτές θα αυξηθούν λόγω της διεξαγωγής του Αρχαίου Φεστιβάλ Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη.
Να σημειωθεί ότι με τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ υπάρχει το πρόβλημα ότι όσοι δε δεχθούν την πρόσληψή τους, δεν αναπληρώνονται, καθώς δεν υπάρχει επιλαχούσα σειρά.

Ασφαλιστικά μέτρα

Από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, ο δικηγόρος των συμβασιούχων, Λεωνίδας Πετρακόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί και μέρος των συμβασιούχων του Δήμου Μεσσήνης, σημείωσε ότι μετά την αποδοχή των προσωρινών μέτρων οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν από σήμερα να απασχολούνται στους τομείς που εργάζονται. Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στις 24 Απριλίου και προφανώς θα παραταθεί μέχρι της εκδόσεως της απόφασης των ασφαλιστικών.

Με τα ασφαλιστικά μέτρα στις 24 Απριλίου ζητείται να αναγνωρισθεί ότι οι διαδοχικές συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου αποτελούν μια ενιαία σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, ότι οι εργαζόμενοι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να τοποθετηθούν στη νομική θέση των συναδέλφων τους ΙΔΑΧ με αυξημένα εργατικά και μισθοδοτικά δικαιώματα.

Αποκομιδή με προβλήματα

Χθες, Μεγάλη Δευτέρα, λόγω της λήξης των συμβάσεων από την Κυριακή, η αποκομιδή των απορριμμάτων στους Δήμους έγινε με προβλήματα.

Στο Δήμο Καλαμάτας, η αποκομιδή των απορριμμάτων χθες αντιμετωπίσθηκε με το μόνιμο προσωπικό που διέθετε ο Δήμος. Στο Δήμο Μεσσήνης, από τα 7 απορριμματοφόρα που έπρεπε χθες να κινηθούν, λόγω των προβλημάτων με το προσωπικό δούλεψαν μόνο τα δύο.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ, ΔΗΜΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!