Δήμαρχος Πέλλας: Απέλυσε πέντε συμβασιούχους καθαριότητας (απόφαση)

Στην απόλυση πέντε συμβασιούχων -“παρατασιούχων”, καθαριότητας προχώρησε ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος. Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο οδηγούς απορριμματοφόρου και τρεις χειριστές μηχανημάτων τους οποίους είχε απολύσει και τον Δεκέμβριο του 2016. Την συγκεκριμένη απόφαση του δημάρχου, είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr. 

Στην απόφαση του, ο δήμαρχος κάνει λόγο για «λύση από 01-08-2017 των ατομικών συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου», επικαλούμενος μεταξύ άλλων: «Τα πρακτικά της 9ης Γενικής Συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 10ης Μαΐου 2017, σύμφωνα με τα οποία κρίνεται ότι είναι αντισυνταγματικές οι σχετικές διατάξεις για την παράταση των συμβάσεων του άρθρου 16 του ν. 4429/2016 και είναι ανεπίτρεπτη η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων βάσει των άκυρων συμβάσεων, όπως και η καταβολή των αποδοχών τους για το μέλλον».

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΕΛΥΣΕ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΛΛΑΣ, ΠΕΝΤΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!