Δίκτυο Εργαζομένων ΟΤΑ: Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

«Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας», ζητά με ανακοίνωση του, το Δίκτυο Εργαζομένων ΟΤΑ και σημειώνει:

Έτσι 30.333 εργαζόμενοι που βρέθηκαν μετέωροι περιμένοντας την παράταση και έχασαν μέρες εργασίας μέσα στον Ιούνιο, θα καθυστερήσουν να λάβουν τα λιγοστά δεδουλευμένα τους, τα ποσοστά δηλαδή των ημερών που αντιστοιχούν στον κατώτατο μισθό με τον οποίο αμείβονται.

Τα τελευταία χρόνια με όλο και μεγαλύτερη ένταση αμφισβητείται το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, καταργείται η θεμελιώδης αρχή: ίση αμοιβή για ίση εργασία και το ίδιο το κράτος ως εργοδότης επιβάλει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα καταπατώντας βασικούς κανόνες του εργατικού δικαίου, όπως είναι η εφαρμογή της συλλογικής κλαδικής σύμβασης.

Στο πλαίσιο της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα εντάσσεται και η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΕΔ, η οποία στο παρά πέντε, επικαλούμενη τεχνικά και γραφειοκρατικά προβλήματα, παραβιάζει ακόμη και το βασικό δικαίωμα της καταβολής του μισθού στην ώρα του.

Απαιτούμε:

 Την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.
 Να σταματήσει η άνιση μισθολογική μεταχείριση των εργαζομένων στο πρόγραμμα αυτό. Ιση αμοιβή για ίδια εργασία. Εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης της ΠΟΕ ΟΤΑ».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ, ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!