Δικάζονται σήμερα 35 μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Μετά από επτά (7) αναβολές και περίπου έξι (6) χρόνια, τα τριάντα πέντε (35) Μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. του 2011 δικάζονται σήμερα Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, ενώπιον του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την κατηγορία της… ρύπανσης του περιβάλλοντος που προκάλεσαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου τον Νοέμβριο του 2011, ενάντια στις περικοπές των μισθών τους κατά 60% και στις απολύσεις συναδέλφων τους μέσω της διαθεσιμότητας που υπαγόρευε η μνημονιακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι δικαστικές διώξεις, σε βάρος των συνδικαλιστικών εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχουν ως στόχο την συστηματική τρομοκράτηση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ποινικοποίηση των αγώνων τους. Μάλιστα σημειώνεται ότι: “Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και οι δανειστές, σε συνεργασία με την τρόικα «εσωτερικού», θέλουν τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους πειθήνια όργανα τους στην διάλυση του Δημοσίου Τομέα και στο ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας.

Πλανώνται πλάνην οικτρά όμως, αν πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα παραιτηθούν των αγώνων που κάνουν ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας, ισοπεδώνουν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπαλλήλων και εξυπηρετούν τα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά.

Το μήνυμα που στέλνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πώς δεν υπέκυψαν και δεν θα υποκύψουν στους εκβιασμούς, στις απειλές και στην τρομοκρατία. Θα συνεχίσουν τους αγώνες τους μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων, να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα και να αποκτήσουν πάλι οι πολίτες ένα επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.”

POSTER_06.10.2016

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΡΥΠΑΝΣΗ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΥΠΟΘΕΣΗΣ, ΔΙΚΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!