Δικαστήριο Ηρακλείου: Αθώωσε εργοδότη για χειροδικία και… καταδίκασε συνδικαλίστρια

  • Απο stergios
  • 9 Νοεμβρίου 2019 - 13:56
  • Comments Off

«Κατάπτυστη» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Αντεπίθεση Εργαζομένων την απόφαση δικαστηρίου του Ηρακλείου που εκδίκασε την υπόθεση χειροδικίας εργοδότη σε γυναίκα εργαζόμενη, εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της συνδικαλιστικής ομάδας, με την απόφαση του δικαστηρίου αθωώθηκε ο εργοδότης και… καταδικάστηκε η συνδικαλίστρια με ποινή φυλάκισης 3 μηνών για «απειλή».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Αντεπίθεσης Εργαζομένων έχει ως εξής:

«Στις 17/10/2019 στα δικαστήρια Ηρακλείου εκδικάστηκε υπόθεση χειροδικίας εργοδότη σε γυναίκα εργαζόμενη, εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Στις 12/01/2017 η συνάδελφος βρέθηκε στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου όπου είχε καλεστεί τριμερής συνάντηση για την μη καταβολή δώρων και επιδομάτων. Ο εργοδότης είχε έρθει στη συνάντηση έτοιμος για ξύλο, επιτέθηκε στην εκλεγμένη συνδικαλίστρια μέσα στο γραφείο του επιθεωρητή, με γροθιές στο κεφάλι και το σώμα. Με την παρέμβαση των επιθεωρητών ο εργοδότης ακινητοποιήθηκε, έως ότου η αστυνομία τον οδηγήσει στο αυτόφωρο.

Η ελληνική ταξική δικαιοσύνη έκρινε τον εργοδότη αθώο (!!) για την κατηγορία της χειροδικίας που σύμφωνα με το δικαστήριο θεωρείται πταίσμα και με βάση τη νέα νομοθεσία παραγράφεται μετά το πέρας του ενός έτους…Ταυτόχρονα όμως έκρινε ένοχη την συνδικαλίστρια για «απειλή» και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 μηνών!

Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει τον δρόμο στους εργοδότες.. Είναι γνωστό ότι το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να μην καταβάλλουν δώρα, επιδόματα και μισθούς. Το Κράτος Έκτατης Ανάγκης ποινικοποιεί όσους εργαζόμενους τα διεκδικήσουν, τώρα όμως αυτή η απόφαση του δικαστηρίου νομιμοποιεί τον ξυλοδαρμό εργαζομένων/συνδικαλιστών και ταυτόχρονα τιμωρεί τα θύματα επειδή τόλμησαν να καταγγείλουν τον ξυλοδαρμό που δέχτηκαν. Και.. «κερατάς και δαρμένος» ο εργαζόμενος στην μνημονιακή εποχή, μάλιστα και με την βούλα των αστικών δικαστηρίων

Υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης είναι το κεφάλαιο, η Ε.Ε. και όλες οι κυβερνήσεις, που επέβαλαν τα μνημόνια, οικοδόμησαν το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης για να ξηλώσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφού έκανε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ΝΑΙ και έκαμψε τις αντιστάσεις των εργαζομένων, ενίσχυσε το Κράτος Έκτατης Ανάγκης και νομιμοποίησε όλες τις επιθέσεις της αστικής τάξης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζοντας στον ίδιο δρόμο, εφαρμόζει το δόγμα «Νόμος και τάξη και επιτίθεται πιο σκληρά στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να οργανωθούμε και να παλέψουμε, για να σταματήσουμε αυτή τη βίαιη επίθεση. Απέναντι στην απλήρωτη εργασία, στους μισθούς πείνας, στην διάλυση της εργατικής νομοθεσίας, και τους ξυλοδαρμούς των εργοδοτών, να απαντήσουμε με την αλληλεγγύη και την οργάνωση μας σε χώρους δουλειάς και σε σωματεία. Με τους αγώνες μας να ξηλώσουμε το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και το Κράτος Έκτατης Ανάγκης που μας έχουν επιβάλει όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις και να επιβάλουμε το δίκιο μας. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ, ΑΠΕΙΛΗ, ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ, ΧΕΙΡΟΔΙΚΕΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!