Δικαστικό «μπλόκο» στους συμβασιούχους του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας -Νέα απόφαση

Αρνητική είναι,  όπως αναμενόταν, η απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων των 60 από τους 72 συμβασιούχους που απολύθηκαν από το ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, με την υπ’ αριθμόν 3895/2017 απόφαση του το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης μετά την αίτηση προσωρινής διαταγής απέρριψε και την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, επικαλούμενο το άρθρο 103 του Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση τονίζεται ότι η διάταξη  του άρθρου 16 του νόμου 4429/2016, η οποία προβλέπει την παράταση των  συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα σε ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ έως 31.12.2017 κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, προσκρούει στο άρθρο 103 του Συντάγματος.

Να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στις 30 Ιανουαρίου, ενώ οι 60 συμβασιούχοι έχουν μία ακόμη ευκαιρία κατά την εκδίκαση της κύριας αγωγής τους στις 15 Μαΐου.

Η επόμενη πράξη της συγκεκριμένη υπόθεσης αναμένεται με την απόφαση επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων των υπόλοιπων 12 συμβασιούχων, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, εκδικάστηκε στις 10 Μαρτίου.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ήδη οι συμβασιούχοι, με αφορμή τη σχετική εγκύκλιο Σκουρλέτη, στην οποία καθίσταται σαφές ότι η παράταση των συμβάσεων καθαριότητας στους δήμους και τους φορείς τους είναι υποχρεωτική, απειλώντας μάλιστα με πειθαρχικές ποινές τους αιρετούς, έχουν στείλει σχετική επιστολή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας, ζητώντας την παρέμβαση της. Παράλληλα αντίστοιχη επιστολή έχει σταλεί στη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, καθιστώντας σαφές ότι, με βάση και την εγκύκλιο Σκουρλέτη, η απόφαση για μη παράταση των συμβάσεων τους είναι παράνομη.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΦΟΔΣΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ, ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!