Διήμερη Περιοδεία στελεχών της ΔΑΣ ΟΤΑ στο Δήμο Πύργου

Διήμερη περιοδεία τη Τρίτη 5 και τη Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε αντιπροσωπία της ΔΑΣ ΟΤΑ στους χώρους δουλειάς στο Δήμο Πύργου με αφορμή τον τραγικό θάνατο εργαζόμενης πριν λίγες μέρες. Η αντιπροσωπία επισκέφτηκε το Δημαρχείο, το αμαξοστάσιο και μια σειρά άλλους εργασιακούς χώρους όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα τεράστια προβλήματα στο χώρο δουλειάς.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας προχώρησε και σε συνάντηση με την Διοίκηση του Δήμου και συγκεκριμένα με τον Δήμαρχο Πύργου. Τονίστηκαν οι τεράστιες ευθύνες της Διοίκησης που μέχρι και σήμερα έχει υλοποιήσει μέχρι κεραίας τη πολιτική των κυβερνήσεων και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την υποβάθμιση της υπηρεσίας καθαριότητας με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση της. Γεγονός που δεν απέκλεισε ο Δήμαρχος. Ενώ στη προσπάθεια του να δικαιολογηθεί προκλητικά μας δήλωσε ότι «είναι ρεαλιστικό να έχουμε ατυχήματα» αποδεχόμενος την κατάσταση σαν αναπόφευκτη.

H ΔΑΣ ΟΤΑ τονίζει στην ανανκοίνωσή της ότι: Καταγγέλλουμε την στάση του Δημάρχου Πύργου είναι απαράδεκτη.

Από τη μεριά μας ξανά τονίσαμε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η πλειοψηφία των Διοικήσεων των Δήμων είναι οι κύριοι υπαίτιοι για τα εργατικά εγκλήματα που διαπράττονται στους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα στα αμαξοστάσια. Τις συνθήκες για να χάνουν την ζωή τους συνάδελφοι αυτοί τις έχουν διαμορφώσει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τη πολιτική τους με σκοπό να μειωθεί όσο περισσότερο γίνεται το εργασιακό κόστος αδιαφορώντας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, να τις υποβαθμίσουν και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή με στόχο να τις χαρίσουν στο μέλλον στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Κατόπιν η αντιπροσωπία της ΔΑΣ βρέθηκε στο αμαξοστάσιο και μίλησε με τους εργαζόμενους όπου φανερώθηκαν τα τεράστια προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα και μετά το ατύχημα. Σύμφωνα και με καταγγελίες των ίδιων των εργαζόμενων ο Ιατρός Εργασίας και ο Τεχνικός Ασφαλείας είναι ανύπαρκτοι, χωρίς οι συνάδελφοι να έχουν εμβολιαστεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας, οι συνάδελφοι είχαν μάσκες και γάντια μιας χρήσης, παράλληλα τα οχήματα εξακολουθούν να είναι χωρίς φρένα και με φθαρμένα ελαστικά και με την εντατικοποίηση της εργασίας να σπάει κόκαλα.

Επίσης περιοδεία πραγματοποιήθηκε και στο Δημαρχείο των Λεχαινών όπου και εκεί συνομιλώντας με τους συναδέλφους αναδείχθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών καθώς επίσης και οι άθλιες συνθήκες εργασίας όπου τα προβλήματα είναι παρόμοια.

Οι συνάδελφοι στους συγκεκριμένους δήμους και ιδιαίτερα οι συνδικαλιστές θα πρέπει να μπουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη μάχη διεκδικώντας άμεσα να παρθούν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Καλούμε και όλους τους συναδέλφους να συνταχθούν με ταξικό κίνημα απέναντι στη πολιτική της Κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των διοικήσεων των Δήμων που μπροστά στο κόστος δεν υπολογίζουν την ζωή των εργαζομένων και την ασφάλεια τους.

Διεκδικούμε: προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού, Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ελαστικές μορφές χωρίς όρους και προϋποθέσεις, Ανανέωση του στόλου των οχημάτων, να μην κινείτε κανένα όχημα χωρίς ΚΤΕΟ και χωρίς τη βεβαίωση του Τεχνικού Ασφαλείας, Μέσα Ατομικής Προστασίας για τους εργαζόμενους με άμεση αναθεώρηση της ΚΥΑ άμεση αναπροσαρμογή στις νέες συνθήκες κ.λ.π.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ, ΔΑΣ ΟΤΑ, ΠΥΡΓΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!