Διαβούλευση για τα κριτήρια επιλογής των δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ

Δημόσια διαβούλευση για το θέμα του προσδιορισμού της διαδικασίας και των κριτηρίων επιλογής των δημοσιογράφων που θα στελεχώσουν τον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, ξεκινά το Εποπτικό Συμβούλιο της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ ΑΕ).

Ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, καθηγητής Θ. Φορτσάκης, με επιστολή τους προς τους προέδρους των δημοσιογραφικών ενώσεων, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, καθώς και προς τους επικεφαλής των τμημάτων ΜΜΕ των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, ζητεί τις προτάσεις τους για τη «διαμόρφωση μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ανεξάρτητης και ισχυρής».

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Φορτσάκης «η αξιοπιστία της ΝΕΡΙΤ θα κριθεί εν πολλοίς από το ειδησεογραφικό σκέλος της και επομένως ο προσδιορισμός των κριτηρίων επιλογής των δημοσιογράφων καθίσταται θεμελιώδες ζήτημα». 

Επιπλέον, σημειώνει: «Εκτιμώ, ως ιδιαιτέρως σημαντική, τη διεξαγωγή δημόσιας διαβούλευσης για το θέμα αυτό με ενεργό ρόλο των συνδικαλιστικών ενώσεων των δημοσιογράφων και συντακτών, καθώς και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, όπου εκπαιδεύεται και γαλουχείται στα τμήματα ΜΜΕ η νέα γενιά των δημοσιογράφων».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΕΡΤ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΝΕΡΙΤ


Αφήστε μια απάντηση