Διαθεσιμότητα – κινητικότητα σε τρία Ψυχιατρικά Νοσοκομεία

Σε διαδικασία διαθεσιμότητας- κινητικότητας μπαίνουν γιατροί και εργαζόμενοι τριών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων της χώρας. Ο λόγος για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών (Δαφνί), το Δρομοκαϊτειο και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ). Στελέχη του υπουργείου Υγείας και των Υγειονομικών Περιφερειών έχουν υπολογίσει ότι σε κάθε ψυχιατρική κλινική, μαζί με τους ξενώνες και τα οικοτροφεία που υποστηρίζει, απασχολούνται περίπου 60 εργαζόμενοι.

Την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής ο διοικητής του ΨΝΑ, Όθων Χαραλαμπάκης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το το σχέδιο και την επίσπευση των διαδικασιών. Ωστόσο, ο κ. Χαραλαμπάκης ήταν ήδη σε διαδικασία αποχώρησης, καθώς για τη διοίκηση του Νοσοκομείου έχει επιλεγεί από τον υπουργό Υγείας ο Παύλος Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις κλινικές του ΨΝΑ και μία του «Δρομοκαϊτείου» θα μεταφερθούν μαζί με τους γιατρούς και το προσωπικό στα Γενικά Νοσοκομεία «Σισμανόγλειο», «Σωτηρία» και «Πολυκλινική». Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθεί κλινική ενηλίκων και παιδοψυχιατρική μονάδα στο Ασκληπιείο της Βούλας, καθώς οι περιοχές της Νότιας και Ανατολικής Αττικής είναι ακάλυπτες σε ότι αφορά στην ψυχιατρική περίθαλψη.

Στις αρχές της ερχόμενης επόμενης εβδομάδας θα είναι έτοιμοι οι κατάλογοι με τα ονόματα των εργαζομένων που θα μπουν στη διαδικασία διαθεσιμότητας – κινητικότητας, ενώ η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 15 μέρες.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!