ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: Η ΠΟΕ-ΟΤΑ… ΔΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ

Ανέβηκε «στα κάγκελα» με το πού άκουσε τη λέξη «διαθεσιμότητα» και το «Πρόγραμμα Κινητικότητας» από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε εφαρμογή των διατάξεων του «μνημονίου 3». Σήμερα, όμως, μετά τα δημοσιεύματα ότι οι συνδικαλιστές καλύπτουν, μέσω των καταλήψεων, τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει ένα βήμα πίσω και ζητεί να αποσταλούν τα στοιχεία των συγκεκριμένων υπαλλήλων, υπό… όρους.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί «καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της σε συνεννόηση με τους αρμόδιους διευθυντές και τους αιρετούς να προχωρήσουν στην συλλογή και αποστολή εκείνων των στοιχείων που αφορούν ΜΟΝΟ τους επίορκους υπαλλήλους». Η διαδικασία αυτή, όπως υπογραμμίζει, «πρέπει να γίνει υπό την αυστηρή επιτήρηση του Συλλόγου και ΟΧΙ διαμέσου των Γραφείων Προσωπικού τα οποία συνεχίζουν να είναι αποκλεισμένα».

Όπως εξηγεί στους Συλλόγους-μέλη της, «στόχος των καταλήψεων είναι να μην δοθούν στοιχεία και ονομαστικές καταστάσεις συναδέλφων που τιμούν το χώρο που εργάζονται και το θεσμό που υπηρετούν. Σκοπός όμως των κινητοποιήσεων δεν είναι να καλυφθούν και να «κρυφτούν» επίορκοι εργαζόμενοι».

«Σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να συκοφαντήσουν και να διαβάλλουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συνεχίζουμε ενωμένοι, με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη έως ότου πάρουν πίσω τις διατάξεις εκείνες που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και διαλύουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις ζωές μας», καταλήγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που αύριο πραγματοποιεί στάση εργασίας στους δήμους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 

Διαβάστε επίσης:
Στάση εργασίας αύριο στους δήμους, συγκέντρωση στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Αποκεντρωμένη Αττικής: Σε στάση εργασίας προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ 42 ΔΗΜΟΥΣ & 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΠΡΟΣ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ) ΛΥΣΗ ΜΕΣΩ ΚΕΝΩΝ
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: ΝΕΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ
«ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!