Διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Αθήνας για «κουρεμένα» αναδρομικά δικαστή

Διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Αθηνών μετά από προσφυγή δικαστικού, με αντικείμενο τα αναδρομικά των δικαστικών λειτουργών που «κουρεύτηκαν» με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.
Η διαταγή πληρωμής, η πρώτη που εκδίδεται για τα «κουρεμένα» αναδρομικά δικαστικών, εκδόθηκε υπέρ του Χαράλαμπου Σεβαστίδη, προέδρου Πρωτοδικών και μέλους του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Ο δικαστής διεκδίκησε ουσιαστικά την έκδοση απόφασης για το μισό των οφειλόμενων αναδρομικών που περιέκοψε από τους δικαστικούς το Δημόσιο με τον νόμο 4307/2014, ο οποίος ορίζει την επιστροφή σε δόσεις εντός 3 ετών των υπολοίπων χρημάτων.
Σύμφωνα με αποφάσεις ανώτατων δικαστηρίων και του Μισθοδικείου, τα αναδρομικά των δικαστικών συνολικά φθάνουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Μετά την απόφαση του Μισθοδικείου, το υπουργείο Οικονομικών επανέφερε τους μισθούς των δικαστών στα επίπεδα του 2012, αλλά μείωσε τις απαιτήσεις τους στο μισό.
Το Δημόσιο έχει δυνατότητα να υποβάλει ανακοπή, αφού του επιδοθεί η διαταγή πληρωμής και η επίσπευση αναγκαστικής εκτέλεσης.
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες και μέχρι τέλους του έτους αναμένεται να κατατεθούν στα Ειρηνοδικεία της χώρας χιλιάδες αιτήματα δικαστικών για διαταγές πληρωμής, ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις παραγραφής των αξιώσεών τους.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]