«Διαταγή» Αρχηγείου «γαλαζοπράσινης» ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στην aftodioikisi.gr είναι… «κομμουνιστοσυμμορίτες»!

Πριν δύο εβδομάδες, με αφορμή την (για πολλοστή φορά) αήθη επίθεση της «γαλαζοπράσινης» ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην aftodioikisi.gr, είχαμε γράψει ότι κάποιοι «γαλαζοπράσινοι» συνδικαλιστές «ονειρεύονται τις παλιές καλές εποχές της (χουντικής) ΥΕΝΕΔ και των ανακοινώσεων του Αρχηγείου Στρατού με τα στρατιωτικά εμβατήρια. Τότε, που δεν υπήρχε δημοσιογραφία και κάθε αντίθετη άποψη είτε σιωπούσε είτε οδηγούνταν στα κρατητήρια. Δηλαδή, με σημερινούς όρους μιλώντας, ονειρεύονται να ασκούμε δημοσιογραφία τύπου Ερντογάν!!!»

Πριν αλέκτωρ λαλήσει, με νέα επίθεση της στην aftodioikisi.gr, η «γαλαζοπράσινη» ηγεσία της ΠΟΕ-OTA επιβεβαίωνει τα όσα γράφαμε, γυρίζοντας μας για μια ακόμη φορά πολλά χρόνια πίσω, τότε που η «λογοκρισία» ήταν ένα από τα βασικά όπλα των απολυταρχικών καθεστώτων.

Συγκεκριμένα, η «πράσινη» «Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ» του κ. Τράκα που συγκυβερνά την ΠΟΕ-ΟΤΑ με τη «γαλάζια» ΔΑΚΕ, με ανακοίνωση της την ημέρα, μάλιστα, που ξεκινά το 20ο συνέδριο του ΚΚΕ, μάλλον ξεχνώντας ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν βρίσκεται πλέον στην «παρανομία» και ότι η Χούντα έπεσε το 1974, εγκαλεί την aftodioikisi.gr, επειδή …τόλμησε να δημοσιεύσει ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ. Μάλιστα, από υπερβάλλον ζήλο, προφανώς, έκανε έρευνα σε όλες τις ιστοσελίδες και τα ΜΜΕ της χώρας και ανακάλυψε ότι μόνο η aftodioikisi.gr, δημοσιοποίησε την ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ!

Έτσι όπως πάνε εκεί στην «γαλαζοπράσινη» ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε λίγο θα αρχίσουν να μας αποκαλούν «κομμουνιστοσυμμορίτες» και θα βγάλουν (αν δεν έχουν ήδη βγάλει) και πλαστή aftodioikisi.gr, στα πρότυπα του (αγαπημένου τους;) υπουργού της χούντας του Μεταξά, Μανιαδάκη!

Κατανοούμε την «αγωνία» του κ. Τράκα και των υπόλοιπων στελεχών της παράταξης του, να εμφανίσουν την aftodioikisi.gr, ως «επίσημο όργανο» του ΚΚΕ, σε μια προσπάθεια να …εξηγήσουν τους ανεξήγητους και αντισυναδελφικούς χειρισμούς τους, εξαιτίας των οποίων έμειναν εκτός της ΠΟΕ – ΟΤΑ χιλιάδες συμβασιούχοι των δήμων.

Ωστόσο τους πληροφορούμε ότι η ενημέρωση, ο πλουραλισμός και η καταγραφή απόψεων και θέσεων όλων των παρατάξεων για την ιστοσελίδα μας, αποτελούν κανόνα και νόμο. Εμείς αντιλαμβανόμαστε την «ελευθεροτυπία» ως βασική αρχή της δημοκρατίας και δυστυχώς για ορισμένους δεν μπορούμε να την «κόψουμε» και την «ράψουμε» στα μέτρα ηγεσιών συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Όπως επίσης θα θυμούνται οι συνδικαλιστές για το θέμα των συμβασιούχων και τελικά της «απαγόρευσης» να ενταχθούν στην ΠΟΕ – ΟΤΑ, είχαμε παρουσιάσει όλες τις απόψεις και τις θέσεις των παρατάξεων.

Αντί περαιτέρω σχολίων και υπηρετώντας πιστά τις αρχές μας, παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής στους ΟΤΑ» και αφήνουμε την εξαγωγή συμπερασμάτων στους αναγνώστες μας:

«Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 20 Μαρτίου 2017 το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α., η οποία δημοσιεύτηκε μόνο στην ιστοσελίδα «AFTODIOIKISI.GR» (που λαμβάνει πλέον καθαρά κομματικοπαραταξιακά χαρακτηριστικά) με την οποία κατηγορεί την πλειοψηφία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πως αρνείται να εντάξει τους Συμβασιούχους-Παρατασιούχους στους κόλπους της Ομοσπονδίας είναι καλό οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν αλλά και να θυμούνται!!!

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε το 44ο Καταστατικό-Οργανωτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όπου συζητήθηκε η τροποποίηση του Καταστατικού της.
Η πρόταση της… πλειοψηφίας της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., εκτός των άλλων, ήταν να ενταχθούν όσοι εργαζόμενοι έχουν πάνω από δύο οκτάμηνες συμβάσεις στον ίδιο Δήμο. Την πρόταση αυτή που τελικά υποστηρίχθηκε από το ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. και την Δ.Α.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α., αλλά δεν ψήφισαν οι δυνάμεις της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. με αποτέλεσμα καμιά τελικά αλλαγή να μην συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία και το Καταστατικό να παραμείνει ως είχε.

Με απόλυτη ευθύνη της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. και με γνωστή πλέον την τακτική της για διαφορετικό πλαίσιο προκειμένου να μην συγκλίνει σε καμία άποψη, γνωρίζοντας πως για να γίνει οποιαδήποτε καταστατική τροποποίηση είναι απαραίτητες αυξημένες πλειοψηφίες, τώρα χύνει κροκοδείλια δάκρυα…

Η Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. είναι η συνδικαλιστική παράταξη που διαχρονικά «επενδύει» στην μη λύση των προβλημάτων προκειμένου στην δυσαρέσκεια και στην γκρίνια να αποκομίζει κομματικά οφέλη. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε!!! Το ίδιο είχαν πράξει και το 2008 όταν αγώνες πολλών ετών των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απέδωσαν την θεσμοθέτηση των Β.Α.Ε. Διάταξη που κατέκριναν τότε σφοδρά ζημιώνοντας όσους τους πίστεψαν. Διάταξη που σήμερα υπερασπίζονται με θέρμη.

Είναι δε η μόνη συνδικαλιστική παράταξη που ενώ μιλά δήθεν για ενότητα των εργαζομένων, προχώρησε στη ίδρυση παραταξιακού-κομματικού συνδικάτου (ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α.) που εξυπηρετεί και τον κύριο στόχο της που δεν είναι άλλος από την πλήρη «κομματικοποίηση» του συνδικαλιστικού κινήματος, την υποβάθμιση και την απαξίωση με οποιοδήποτε τρόπο του παρεμβατικού ρόλου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Οι εργαζόμενοι πλέον γνωρίζουν τον ρόλο του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ Ο.Τ.Α. Είναι βαθιά διασπαστικός και διχαστικός με μόνο σκοπό το κομματικό και παραταξιακό ψηφοθηρικό όφελος. Γι΄ αυτό άλλωστε χρόνια τώρα τους γυρίζουν την πλάτη και τους αφήνουν στο μοναχικό και διασπαστικό δρόμο τους.

Αθήνα, Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, AFTODIOIKISI.GR, ΚΚΕ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ, ΤΡΑΚΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!